čtvrtek 28. dubna 2011

Velikonoční křížová cesta do Kutné Hory


Doufám, že mi prominete tu trošku heretickou básnickou licenci, ale chvílemi to vážně vypadalo, že to utrpení nepřežiju.

středa 27. dubna 2011

Jak vypadá štěstí v Karlíně?


Takhle! Chcete-li být tedy opravdu in, skočte na kolo, metro, autobusovou náhradní linku č. 8 a vypravte se do Karlína. Před 10 dny tam totiž konečně otevřeli dlouho očekávanou kavárnu, která se jmenuje "Můj šálek kávy". No, můj šálek kávy ten název sice není, ale to je v podstatě moje jediná výtka.

pondělí 25. dubna 2011

Velikonoce, tradice, kraslice...


Jak jste na tom s tradicemi vy? Já mám tradice ráda, myslím, že lidi svým způsobem sbližují. Ale tak, jako mám problémy s dodržováním receptů, mám trošku problémy i s dodržováním tradic. Mám prostě tendenci dělat si věci po svém.

pátek 22. dubna 2011

Končíme s Londýnem


Čeho je moc, toho je příliš a říkám si, jestli už vás vyprávění o Londýně nezačalo nudit. Napíšu vám tedy ještě něco o kavárně Milkbar, která stojí za návštěvu a přidám pár krátkých tipů na zajímavé podniky, které příležitostně přidám na SCUK. Ale nebojte, o zážitky z cest nepřijdete, přesně za týden vyrážím na krátký výlet do Bruselu a Champagne, kde bude sice o dobrou kávu nouze, ale o dobré jídlo a pití se ošidit nenechám.

úterý 19. dubna 2011

pondělí 18. dubna 2011

Chybí vám kofein?


Pokud ten nedostatek kofeinu není akutní, kupte si letenku a vypravte se do Londýna do kavárny Kaffeine, bude se vám tam líbit. Jinak si skočte třeba do Al Cafetera a přečtěte si tenhle příspěvek.

pátek 15. dubna 2011

středa 13. dubna 2011

Stylové holky snídají stylově, true or not?


Jasně, že v Londýně každého napadne dát si anglickou snídani, ale upřímně, co na ní vlastně je? Copak normální člověk by chtěl snídat fazole a nedejbože houby? Já tedy ne!

pondělí 11. dubna 2011

London Bridge is NOT falling down – naštěstí!


Nevím, přesně, jak tohle londýnské povídání pojmout, měly jsme se totiž skvěle a je toho moc, co bych vám chtěla vyprávět. Vezmu to tedy nějak na etapy, které se pokusím tematicky řadit a zároveň se pokusím nějak rozumně zpracovat fotky, což je dost těžké, když se mi ani nepodařilo stáhnout photoshop... no musíte mít se mnou trochu trpělivosti.

středa 6. dubna 2011

Volá Londýn


Milí čtenáři,

na pár dní se vám teď odmlčím, protože mě čeká letošní první opravdový výlet, tentokrát do města nad Temží, které mám hrozně ráda. Nemůžu se dočkat!









pondělí 4. dubna 2011

Co je k mání na Kubáni, aneb zase jsem byla na trhu


A tentokrát nejsem ani naštvaná ani zklamaná, naopak to bylo super. Jasně, že s tím má co dělat i to sobotní nádherné počasí, ale hlavně je to zásluha úplně jiné atmosféry trhu a podstatně jiných cen. I tady bylo kolem desáté celkem dost lidí, samozřejmě i rodiny s dětmi a kočárky, jenže uličky mezi stánky jsou několikanásobně širší, než ty v Dejvicích, takže jsem neměla pocit tlačenice a ani košíkem do žeber jsem nedostala. Zatímco v Dejvicích jsem měla pocit, že na trh člověk musí už jen proto, aby nebyl out, tady jsem měla pocit, že sem lidí chodí opravdu nakoupit a taky poklábosit. Je tu spousta míst k sezení, stánek s grilovanými pstruhy a candáty, stánek s haluškami a jiným jídlem, samozřejmě i stánek s kávou, rozlévanými mošty atd., takže na Kubáň se chodí nakupovat, snídat, obědvat a povídat. A tohle všechno tu můžete dělat nejen v sobotu, ale i celodenně v úterý a ve čtvrtek. Řekla bych, že se to hodně blíží mému ideálu trhu, až na jedinou výhradu, že dnes nebyla ke koupi žádná zelenina. Asi už místním prodejcům po zimě došly zásoby... takže by to asi neměla být výhrada, jen důkaz toho, že na tomhle trhu se nepodvádí a neprodávají se věci z dovozu, co se schovávají pod "farmářské" označení.