neděle 25. března 2012

Jsem holka, co je šťastná, když otevře masna.


A řeznictví Paula Daye - šéfkuchaře restaurace Sansho - Day´s Custom Meats vážně není jen tak obyčejná masna. Najdete ji v Náplavní 5, Praha 2  a konečně je otevřená v docela rozumných hodinách: út-st 11-17, čt-pá 11-18, so 11-14.

čtvrtek 22. března 2012

Mango+Kačka+koriandr=VLS



O své náklonnosti k mangu a koriandru jsem tu už psala. Stále trvá. Stejně jako láska k Home Kitchen, jednomu z mých nejoblíbenějších podniků. Minulý týden jsem si tam dala salát z cizrny a manga. Byl moc dobrý, ale hned mě napadlo, že by mohl být ještě lepší, kdyby v něm místo petržele byl koriandr a vůbec, kdyby se ještě maličko dochutil. Tady ho máte.

neděle 18. března 2012

Sluníčko, sluníčko...

... nepopocházej absolutně nikam! To byl víkend, co? 


Já včera absolvovala poměrně legrační večírek. No večírek, vyrážela jsem v poledne a vrátila se o půlnoci. Stihla jsem sníst neuvěřitelné množství jídla, které bylo úplně parádní, být za řidičku, nikoho nezabít, Knedlíka neodřít a sebe nevystresovat k smrti. Bylo to strašně fajn a já se natolik zamilovala do jídla, které nám hostitel Tomáš připravil, že jsem hned dnes částečně začala s jeho reprodukcí. A taky jsem se nemohla nabažit citrusových dezertů, které připravily Martina s Lucií, tak jsem s tím taky něco udělala. Čili, dneska to bude sweet chilli suace a lemon curd.

neděle 11. března 2012

Koriandr pro všecky, pojďme na to vědecky! Část I.


Z máminy strany pocházím z rodiny úspěšných pěstitelů všeho možného. I ve mně se postupně začínají probouzet zahrádkářské sklony a touhy. Začínala jsem před lety rajčaty na balkóně, vloni vypěstovala svůj první česnek a zasadila povinnou setbu. Letos to dotáhnu mnohem mám, mám totiž potřebné informace a propriety. Jdete do toho taky?

čtvrtek 8. března 2012

Nechutná Chuťovka aneb zavřít je až zčernaj!

Někdy je mi líto, že nejsem spoluautorkou blogu 1000 věcí, co mě serou. Jednak obdivuju písemný projev Achjo Bitch i Attily a druhak mě toho poslední dobou sere opravdu hodně. Dnes ráno se o moje totální vytočení postarala pseudofarmářská prodejna Chuťovka u Anděla - Štefánikova 8, Praha 5. Pokud mě naštvání nepřejde, můžou čekat ČOIku.


neděle 4. března 2012

Ať žije Julie!

Aneb když někoho milujete, řekněte to cupcakem.


V pondělí 27.2.2012 večer se narodila moje první neteř. Asi vám nemusím říkat, že je nejkrásnější na světě, to se rozumí samosebou. Hrozně se těším až spolu budeme jednou vařit a péct, až jí dám první zástěrku, malý váleček na těsto a formičky... snad jí to bude bavit. A třeba jednou bude chtít dělat "ty malé barevné buchtičky", co jsem jí přinesla, když se narodila.