neděle 31. března 2013

Yaku jako jo!


V pondělí 25.3.2013 otevřela na blogu SCUKu avizovaná japonská BBQ restarace Yaku. A jelikož se mi dostalo milého pozvání na večeři a směla jsem vybrat podnik, moc času jsem vymýšlením toho správného místa nestrávila. Yaku doporučoval na twitteru Paul Day ještě před otevřením, takže jsem věřila, že to žádný průšvih nebude. A taky nebyl. Večeře byla super. Ráda bych použila termín "bezva", ale zas tak úplně bez vad to nebylo.

úterý 26. března 2013

To je maso

Nejsem vegetarián a myslím, že nikdy nebudu. Asi nemám ani na výběr, protože nějaká vyšší moc nastražila, podle mě, nejlepší pražská řeznictví do okolí mého bydliště a pracoviště. Nebo mi přijdou tak fajnová, protože ostatní tolik neznám a jinde seženete to samé? Spíš ne. Tak se na to podívejme.

úterý 19. března 2013

Chce se mi spát ...

chce se mi spát, chce se mi spát. Takhle jsem sama sebe před pár lety zaklínala noc co noc, abych dokázala usnout, nemrskala sebou a spala až do rána. Popravdě, nefungovalo to. Od té doby se mnohé změnilo a já se znovu  naučila usnout a spát jako každý "normální" člověk. Žádný velký spáč teda stejně nejsem, ani o víkendu nevydržím vylehávat do oběda. Můj klidný spánek teď ale intenzivně narušuje Emilka.


Holt asi vážně platí, jaký pán, takový pes. Je až zarážející, kolik toho máme společného. Když tuhle pí. uč. na cvičáku měla řeč na téma "ta holka má složitou povahu a je taková melancholická", místy jsem nevěděla, jestli mluví o Emilce nebo o mě. Ta složitá povaha sedí spíš na ní, ta melancholie na mě, ale asi máme od každého trochu. Emilka ale rozhodně není velký spáč. Celou zimu vstávala kolem šesté, což je sice brzy, ale pro mě tak na hraně únosnosti. Říkala jsem si, že se změnou času začneme vstávat vlastně v 7 a to bude akorát. Jenže Emilka je chytrá holka a přece by se nenechala ošidit o hodinu hraní před mým odchodem do práce. No a tak teď preventivně vstává už v 5, a to je tedy sakra vopruz. Sice bojuju, vychovávám, schovávám se pod peřinu, ale stejně už jsem vzbuzená a v důsledku toho šíleně unavená. Jsem ve fázi, kdy se mi chce permanentně spát. Zívám v restauracích, na návštěvách i v práci a říkám si, že s tím musím něco udělat. Ale už!

pondělí 4. března 2013

Rohlík tukový o sádle nic nepoví

Jako to pečení je fakt mor. Nepřestává mě bavit a klade přede mě stále další a další cíle. Nejen, že jsem tedy o víkendu pekla rohlíky, ale ještě jsem se nechala "nakazit" a vyráběla jsem domácí lučinu jak jinak než z domácího jogurtu. Všechno dopadlo nad očekávání dobře, jen se trošku bojím, kde tahle rukodělná výroba skončí.


Receptů na rohlíky jsem už pár vyzkoušela. Díky tomuhle se mi podařilo vyrobit opravdické obyčejné rohlíky v tom nejlepším slova smyslu. Je převzatý z Pekárnománie a upravený pro přípravu bez pekárny, margarínu a podobných věcí, že.