středa 26. června 2013

Jahody do nepohody

Nevím, jak jste na tom teď vy, ale mně dávají poslední dny zase nějak zabrat. Jsem nervózní, v práci toho mám nad hlavu, rozbila jsem si iPhone i koleno, potažmo celou nohu a pokud se rychle nevyžvejknu, tak hrozí i akutní zlomenina mého už tak dost popraskaného srdce. A k tomu zas ten déšť. Na tohle je potřeba nějaký silnější kalibr než obvyklé radosti v podobě cappuccina, mangového lassí a tuchlovické zmrzliny. Tohle chce jahody, hodně jahod. To chce knedlíky, mléčné i alkoholické koktejly, pavlovu a .... A taky pár jahod do mrazáku, protože až ho konečně pozvu na večeři, tak udělám jahodové knedlíky (možná jen 1 jako dezert nebo k snídani :). Ale znáte mě. Na to, že se osmělím ještě v téhle jahodové sezóně, bych moc nesázela. Ale kdyby přece, nechám jahody v mrazáku jako budoucí vzpomínku na první opravdové rande a udělám mu k snídani shortcakes. Pak už nikdy nebude chtít snídat jinde, nedej bože s jinou.


Pro jistotu jsem si udělala testovací várku, jestli jsou stejně dobré jako dřív. A jsou. Křupavé, voňavé a sladké. Neokoukané a neodolatelné (jako já, pochopitelně).

čtvrtek 20. června 2013

Easy-Peasy-Lemon-Squeezy

Tenhle slogan ze staré britské reklamy docela přesně vystihuje, o čem to dneska bude. O jednoduchém cizrnovém salátu s trochou citronu a ještě s rajčaty, česnekem, petrželí, a olivovým olejem. Já k němu ráda grilované kalamáry, krevety, ale klidně i kuře. Tohle jídlo jsem tak trochu okopírovala z letního lístku mé oblíbené restaurace Oliva. Nechcete to taky zkusit?



úterý 18. června 2013

Bez bezu ...


... se pravděpodobně nedá žít. Alespoň to vyplývá z dobře míněných rad, které s železnou pravidelností dostávám od své tety. Jakmile zním po telefonu alespoň náznakem nastydle, hned se teta ptá, jestli piju "tu bezinku". No, dost často piju, už jen proto, abych jí nemusela lhát. "Tou bezinkou" se myslí čaj z květů černého bezu, který koupíte v každé lékárně nebo si ho můžete nasušit sami. Když ho navíc osladíte bezinkovým medem, budete hnedle jako rybičky (nebo vám to alespoň neublíží). Já ale pro tetu i pro vás vynalezla takovou trošku lepší formu bezinkové medicíny, i když sílu léčivých účinků nedokážu dost dobře posoudit. Tak honem do bezu, teď je na vyšších místech ve své nejlepší formě. O tenhle likér totiž nebudete chtít přijít.

úterý 4. června 2013

Je to v suchu, tedy relativně

Když tohle píšu, myslím na Mělník, Ústí, Děčín & spol.. Povodeň mi už několik dní nejde z hlavy, nejen proto, že se mě poprvé osobně týká. Od loňska jsem totiž děvče od řeky, mám ji ráda a každý den k ní s Emilkou chodíme, máme to sotva 100 metrů. Už v neděli jsme utekly, a i když vím, že Praha už má to nejhorší za sebou, klidná pořád nejsem a zpátky domů se nijak nehrnu. Praha dopadla relativně dobře, a protože podle statistik žije v Praze velká část mých čtenářů, pěkně prosím, zamyslete se nad nějakou formou pomoci těm, kteří ji díky velké vodě potřebují a potřebovat budou. My jsme relativně v suchu, jiní ne.
 
Dávno před tím, než vůbec začalo pršet, jsem se domluvila s Lime&Tonic na spolupráci, která by mohla přinést něco dobrého vám, jim i mně. Lime&Tonic zprostředkovává zážitky, nejen ty gastronomické, i když právě na ty si posvítíme. O co jde? Lime&Tonic připravuje ve spolupráci s restauracemi, kavárnami, čajovnami, bary atd. speciální akce pro své členy. Účelem je zprostředkovat vám/nám něco výjimečného s výjimečně dobrým poměrem cena/výkon. Já už jsem těchto akcí absolvovala několik, o té nejlepší jsem tu nedávno psala, pamatujete? Na základě tohoto příspěvku mě Lime&Tonic oslovil s tím, abych pro vás testovala jejich zážitky a o ty, které budu považovat za zajímavé se s vámi podělila. To je dobrá nabídka, co myslíte? Já jsem s jejím přijetím vůbec neváhala. Kdybyste jenom tušili, kolik "lákavých nabídek" v souvislosti s tímto blogem dostávám. Ale nedoporučila bych vám nic, za čím bych si skutečně nestála. Takže vám slibuju, že vám nedoporučím jediný zážitek, který bych nepovažovala za dost dobrý pro svou nejlepší kamarádku nebo muže, se kterým bych chtěla strávit zbytek života. Zkrátka pro ty, na kterých mi záleží, chci jen to nejlepší a na vás mi záleží taky. Začít bylo snadné, od 1.5. do 30.6.2013 totiž restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental nabízí druhé pokračování svého trojitého asijského degustačníh menu, stále za 595 Kč/os.