tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post2689572076933413582..comments2024-03-27T12:00:28.022+01:00Comments on Zápisky Kačky Žvýkačky: ERA: Legenda pokračujeKačka Žvýkačkahttp://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-14547973735362529752011-07-15T21:49:46.788+02:002011-07-15T21:49:46.788+02:00Jasný,tak pak napiš,sem zvědavá,jak to dopadne,ž b...Jasný,tak pak napiš,sem zvědavá,jak to dopadne,ž bych tam pak taky někdy propašovala jehněčí:)<br />P.S.tý rýže stačí fakt malá hrstArionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-38189521577316080702011-07-15T09:46:07.403+02:002011-07-15T09:46:07.403+02:00Arion: To rozhodně nebylo myšlené špatně, jen, že ...Arion: To rozhodně nebylo myšlené špatně, jen, že podle mě maso drží pohromadě i samo o sobě, viz. např. hamburger. Ale pokud to vidíš ze zkušenosti jako nutnost, nechám si poradit a trochu rýže tam dám. To jehněčí mi přijde fajn, kombinace s paprikou a rajčaty mi přijde taková řecko-turecko klasická. Uvidíme, co z toho vznikne.Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-16862078518763140112011-07-15T08:01:53.588+02:002011-07-15T08:01:53.588+02:00No,u nás doma nemáme rádi,když se maso něčím moc &...No,u nás doma nemáme rádi,když se maso něčím moc "ředí","šidí","nahrazuje",takže určitě bych se vyhla výrazu, že maso musím něčím "nastavit". Rýže či houska se tam musí dát kvůli kompaktnosti a jak sem psala,my preferujem rýži,hrst syrové.pěkně nacucne šťávu,spojí hmotu dohromady a přitom nemám pocit,že by se ztrácela chuť masa,jak někdy mívám,když se používá houska.Navíc na "řezu" je houska mnohem víc vidět a to ve mně ještě víc umocňuje dojem,že je to maso "šizený".Ale možná to má každý jinak,holt se musí zkusit.<br />Btw,myslím,že použití jehněčího na něco jinýho je dobrá volba,nevím,jestli by se Ti papriky s jehnětem odměnily,aby pak nebylo víc škody než užitku(navíc,když jehněčí je tak jazykulibé maso:)Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-15649587207263073962011-07-14T23:05:06.694+02:002011-07-14T23:05:06.694+02:00Arion: Určitě Eru zkus, myslím, že interiér určitě...Arion: Určitě Eru zkus, myslím, že interiér určitě urazit nemůže :). <br /><br />S těma paprikama nevím, jestli to mám nastavovat rýží/houskou. Uvidím jakou bude mít to maso konzistenci po umletí. Jsem na to zvědavá. To jehněčí je ve vakuu, tak to ale asi odložím až na příští víkend.Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-12167984798735195772011-07-14T20:44:54.912+02:002011-07-14T20:44:54.912+02:00No tak v Eře sem ještě nebyla,tož to budu muset zk...No tak v Eře sem ještě nebyla,tož to budu muset zkusit,když já ten futurismus zas tak nějak nemusim...i když vila Tugendhat byla fakt zajímavá)ale pokud tam mají,jak říkáš,tak skvělý plněný papriky,tak to se asi přemůžu:)šíleně tohle jídlo miluju,když je vidím v jídeláku,tak se neznám:)většinou ale odcházím se slzama v očích(ale věřte,že to není rozněžněním)<br />A je to sranda, že je zmiňuješ teď,protože když se mě babička ptala,co chci uvařit před odjezdem do Fr,bylo mi to naprosto jasný-babička je dělá prostě...ah!<br />A přípravy se fakt neboj...na Slovensku(tam mám rodinu) jim říkáme klopsy,a jsou to vlastně plněné papriky bez papriky ve staru kuliček asi jak pingpongáče(vlastně jak ta Tvoje kulička vedle papriky)-do papriky je dává babička jen mě,neb ostatní rodinní členové nad "zeleným rozblemclým hadrem okolo"ohrnují nosany:)<br />Bábi si mele maso-půl napůl hovězí/vepřový(s jehněčím-no,to zní jako výzva!:)a zahušťuje to nevařenou rýží(někdo dává housku) a taky vřele doporučuji-krásně to pak drží pohromadě i chutná.A na čmáčku doporučuju fakt kvalitní rajč.protlak-nějakou italskou passatu.plus výrazně sladko-kyselá chuť...no lahoda.Někdo dává do omáčky zakys.smetanu,ale to nemám ráda,neb mi přijde,že to přehluší chuť rajčatové omáčky.<br />Ach jo,a teď abych šla pro hadr,neb sem si poslintala klávesnici.Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-55255481691378665372011-07-14T15:16:56.228+02:002011-07-14T15:16:56.228+02:00Pavli: Já mám vlastně Ostravu celkem ráda, kdysi j...Pavli: Já mám vlastně Ostravu celkem ráda, kdysi jsem pracovala v jedné bance, co měla v Ostravě sídlo a jezdili jsme tamna zasedání vlakem, co se jmenoval Manager a to bylo bezva. Ale celkový dojem z toho města mi přijde lehce depresivní.<br /><br />Maso jsem koupila na trhu na Jiřáku, včera jsem se tam byla poprvé podívat. Myslím, že se jmenuje Biodomu nebo tak nějak. Byla jsem překvapená jak bylo levné. Koupila jsem krk, takovy menší balíček za 76 Kč, řekla bych pro 2-3 osoby na ty papriky. Když se povedou, dám sem recept, ačkoliv počítám, že to jen namelu, přidám koření, trošku udělám na pánvi, nacpu do papriky a povařím v rajské. Možná se ale na internetu dočtu, že se to dělá úplně jinak :)Kačka žádná Ostravačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-80020633474047626022011-07-14T14:42:14.601+02:002011-07-14T14:42:14.601+02:00Kdepak, Ostrava je super, hrozně se mi tam tak něj...Kdepak, Ostrava je super, hrozně se mi tam tak nějak líbí, Brno bude zkrátka příště. A kdes sehnala jehněčí? Určitě pak postni recept a držím palce :-)Pavli Držímpalcenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-11913326133704214862011-07-14T14:14:00.037+02:002011-07-14T14:14:00.037+02:00Skeptikosaurus: Budu napnutě čekat na tvé hodnocen...Skeptikosaurus: Budu napnutě čekat na tvé hodnocení. Já se tam rozhodně při příští návštěvě Brna taky vypravím. Představ si, že jsou zrovna měla další naléhavý golfový telefonát, jak nesmím přestat hrát :). Tak asi budu muset opravdu dát na přání většiny. Ale v neděli pojedu po měsíci zas na pořádný cyklovýlet a žádný golf!<br /><br />Pavli: Tak to vem do Ostravy přes Brno anebo se na tu Ostravu úplně vykašli, Brno je lepší :). Mám v plánu zkusit plněnou papriku vyrobit doma, včera jsem koupila nějaké jehněčí, tak ho pomelu a budu experimentovat.<br /><br />Farfalla: Jsem zvědavá co napíšeš, já mám vlastně trochu opačnou zkušenost, káva o.k., servis k.o.. Taky chci napsat recenzi, třeba se trošku chytí za nos.Kačka hromadná Odpovídačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-2058333138439028682011-07-14T11:50:49.049+02:002011-07-14T11:50:49.049+02:00mne to zase nekde snedlo komentar, jak jsem to psa...mne to zase nekde snedlo komentar, jak jsem to psala z mobilu mozna... byla jsem tam ted dvakrat, az prijedu domu, chci to nejak sepsat, a ke kave jsem jim i paar pripominek rekla, servirka byla moc mila, akorat je asi moc neposlala dal, pri dalsi navsteve to bylo podobne, a jidlo mi strasne chutnalo, takze za mne fajn, ta kava se snad casem zlepsi.. farfallaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-87708712886557234552011-07-14T09:56:10.709+02:002011-07-14T09:56:10.709+02:00Nedělej mi pořád chutě s tím Brnem, v pátek se chy...Nedělej mi pořád chutě s tím Brnem, v pátek se chystám do Ostravy a to stačí :-) Jinak jsem do předloňska taky plněnou papriku nejedla a ona je vlastně stráášně dobrá :-)Pavli Paprikojedlíknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-67717388166378405452011-07-14T08:54:07.522+02:002011-07-14T08:54:07.522+02:00JJ, taky jim držím palce a přeju si, ať to při tvé...JJ, taky jim držím palce a přeju si, ať to při tvé návštěvě nebyla jen náhoda, ale opravdové zlepšení. Však taky to mé zkritizovat znamená i pochválit, když je za co.Skeptikosaurusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-11467515915196726432011-07-14T07:20:04.554+02:002011-07-14T07:20:04.554+02:00btw. hezka fotka :-)btw. hezka fotka :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-77566801799445765372011-07-14T07:18:35.580+02:002011-07-14T07:18:35.580+02:00Starobrno patri do skupiny Heineken. To muzem byt ...Starobrno patri do skupiny Heineken. To muzem byt nakonec radi, ze tam do nas netlaci treba Hostan nebo Zlaty Bazant ;-) Zreme je sila penez velkych pivovaru silnejsi, nez touha po originalnim pivu.<br /><br />Jinak vsechny rozumy co se objevily v recenzi, jsem se dozvedel od provozniho, se kterym jsme si dost dlouho povidali. Tak snad to jsou facts, a ne fiction xDAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-41343749321010467262011-07-13T22:37:21.257+02:002011-07-13T22:37:21.257+02:00Anonymní Neřád: Nebuď skeptik, třeba se s tou kávo...Anonymní Neřád: Nebuď skeptik, třeba se s tou kávou opravdu polepšili. Tohle je jedno z těch míst, kterému bych fakt přála světlou budoucnost. Jen se snad budu muset do toho Brna přestěhovat, protože to už se fakt nedá za den všechno obejít a zkonzumovat.<br /><br />Hanina: Ty mi fakt děláš z Nely kávovou povalečku, doufám, že jí pořád opakuješ základní pravidlo: "Neřvat!". Tak spolu někam vyrazíme, abych to zkonrolovala :)Kačka kávová optimistkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-24472704232627327332011-07-13T19:01:21.930+02:002011-07-13T19:01:21.930+02:00To je úžasné, Era je kousíček od domu srejdy. Bydl...To je úžasné, Era je kousíček od domu srejdy. Bydlí hned za rohem stavice 9 Zemědělská! Tak to budeme muset při naší další návštěvě Brna s Nelou vyzkoušet, zahrádku mají...<br />Co jsi říkala na Starobrno? Martin měl te%d v Brně lahvový a moc mu chutnalo. <br />HankaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-72666001337866011642011-07-13T17:43:21.574+02:002011-07-13T17:43:21.574+02:00bude asi muset do Brna, protože je ujetej na funkc...bude asi muset do Brna, protože je ujetej na funkcionalismus a kafe jim tam při té příležitosti holt zkritizuje (-;Anonymní Neřádosaurusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-53160053603248487522011-07-13T15:48:32.578+02:002011-07-13T15:48:32.578+02:00Ája: U kávy to byla/je asi sázka do loterie, jak p...Ája: U kávy to byla/je asi sázka do loterie, jak píše Gerbill v recenzi. Mě se na objednávku kávy ujala snad jediná milá servírka, co tam byla a byla překvapivě o.k.. Třeba už se zlepšili :). Ale to jídlo bylo fakt dobré, jak paprika, tak ta "tláča". Jestli jsi v Brně, tak to zkus, ať se ukáže jak to teda je.<br /><br />P.S. Nechceš si odblokovat komentáře na blogu? Já už ti chtěla mockrát napsat, naposledy včera k panna cottě, ale nejde mi už strašně dlouho přihlašování a u tebe nejde psát jako anonym ani jako URL :(. Mě tady žádní anonymní neřádi neřádí, tak to zvaž.Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-62195090472283564592011-07-13T15:26:28.893+02:002011-07-13T15:26:28.893+02:00Já tam byla ještě v prvním týdnu a od té doby se t...Já tam byla ještě v prvním týdnu a od té doby se tam trochu bojím ;) (káva hrozná a když to poznám i já, tak to je opravdu špatné a při vzpomínce na dort Malakov se zatřesu ještě teď, brrr :o)Ája Voráčkováhttps://www.blogger.com/profile/01496398779232480286noreply@blogger.com