tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post4934067571937340942..comments2024-02-27T16:46:37.139+01:00Comments on Zápisky Kačky Žvýkačky: Jsem řepný magnátKačka Žvýkačkahttp://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-86684531927604667832012-09-30T09:34:35.937+02:002012-09-30T09:34:35.937+02:00Taky dnes nakádám, žlutou... jsem zvědavá, co to u...Taky dnes nakádám, žlutou... jsem zvědavá, co to udělá. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-2282418004930946242012-09-29T19:04:23.449+02:002012-09-29T19:04:23.449+02:00Mám naloženo, dík.Mám naloženo, dík.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/10005407086899355534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-88228534875108405642011-07-25T12:29:24.310+02:002011-07-25T12:29:24.310+02:00S mladou řepou by to určitě šlo syrový..vlastně že...S mladou řepou by to určitě šlo syrový..vlastně že mě to nenapadlo :)<br />DvAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-69332315378863745302011-07-22T22:08:08.604+02:002011-07-22T22:08:08.604+02:00Dv: Zní to moc dobře, ale není škoda tu řepu vařit...Dv: Zní to moc dobře, ale není škoda tu řepu vařit? Mě ta syrová chutná čím dál tím víc. Olej s lískových oříšků jsem viděla za dobrou cenu v Tescu pod jejich nóbl značkou Tesco Finest, ale nemám ho vyzkoušený.Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-41076070836241957592011-07-21T21:20:34.456+02:002011-07-21T21:20:34.456+02:00My děláme nejprimitivnější carpaccio, jak na to kd...My děláme nejprimitivnější carpaccio, jak na to kdysi měli recept v prodejně Vom Fass. Uvařit, nakrájet na tenko, zalít jablečným balzámem a olejem z lískových oříšků. Je to skvělé, jediná nevýhoda je citelná cena oleje z lískových oříšků. <br />DvAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-91014819899781897522011-07-20T11:52:59.601+02:002011-07-20T11:52:59.601+02:00To Zuzka : právě, že byla růžová, bylo to v řecké ...To Zuzka : právě, že byla růžová, bylo to v řecké restauraci, tak si nejsem jistá, že trefím tu chuť. Každopádně ta vaše zní dost podobně, je tam myslím nebylo nic zeleného.Pavlinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-50092772359431548482011-07-20T11:10:35.635+02:002011-07-20T11:10:35.635+02:00Zuzka: Dik za paradni tipy! Tu barevnou repu prive...Zuzka: Dik za paradni tipy! Tu barevnou repu privezl loni Cuketka ze Svycarska, ma na cuketka.cz bezva fotky barevne zeleniny, pred tim jsem vubec nevedela, ze existuje. Taky nekde kouknu po seminkach, az zas vyrazim na cesty.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-28874777168632336642011-07-20T10:57:27.246+02:002011-07-20T10:57:27.246+02:00Pavli - a jakou ta pasta měla barvu? Jestli byla ...Pavli - a jakou ta pasta měla barvu? Jestli byla temně červená, tak v tom žádný mléčný výrobek nebyl, po přidání jogurtu/smetany/tvarohu řepa zrůžoví.Zuzka Ouhttps://www.blogger.com/profile/15288635867800747935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-51758497930909649402011-07-20T10:55:56.906+02:002011-07-20T10:55:56.906+02:00Řepa je skvělá. Vážně uvažuju nad objednáním semí...Řepa je skvělá. Vážně uvažuju nad objednáním semínech barevných variet (musí to být přes ebay, v čr ty barevné boule nejsou).<br /><br />Z řepy je v létě skvělý chlodnik - uvařit ve vývaru, řepu nastrouha. K řepnému vývaru s řepou přidat podmáslí 1:1, nastrouhat tam ještě okurku a jarní cibulku. Přidat k tomu spoustu nasekaného kopru a nechat vychladit. Jí se to ještě s vejcem na tvrdo a případně s horkými bramborami vedle v mističce( tak to jedí litevc)<br /><br />A výborná je velmi ....hm... rustikální pomazánka - syrovou řepu nastrouhat na jemno, smíchat s tvarohem, nasekanou petrželkou, případně libečkem a možno přidat i trošku česneku. Zjemnit troškou mléka/smetany a olivovým olejem.Zuzka Ouhttps://www.blogger.com/profile/15288635867800747935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-61561466668913527882011-07-19T14:34:45.565+02:002011-07-19T14:34:45.565+02:00Pavli: Tak vynalézej a testuj, jsem fakt zvědavá!Pavli: Tak vynalézej a testuj, jsem fakt zvědavá!Kačka Zvědavkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-32983012924716854492011-07-19T10:19:09.965+02:002011-07-19T10:19:09.965+02:00Tak řepu jsem ukořistila, teď to jen vymyslet. Byl...Tak řepu jsem ukořistila, teď to jen vymyslet. Byla to pasta, taková jemná asi s jogurtem nebo nečím takovým. Ale tvoje recepty také vyzkouším!Pavli Testovačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-73815262559564607602011-07-19T07:53:48.499+02:002011-07-19T07:53:48.499+02:00Gerbill: Ten tvuj komentar me zas uplne odkilloval...Gerbill: Ten tvuj komentar me zas uplne odkilloval, jak se rika tam u vas :)<br /><br />Lucie Ufa: Myslim, ze tohle mi bude taky hodne chutnat, delam neco podobneho, jen misto repy davam salatovku, nekde jsem cetla, jak je to desne zdravy :)... a co teprve s tou repou!Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-47461650534077265892011-07-19T06:18:33.622+02:002011-07-19T06:18:33.622+02:00Tuhle kombinaci také miluji:-) já teď jedu na vaře...Tuhle kombinaci také miluji:-) já teď jedu na vařených bramborách ve slupce a k tomu horu másla, a řepovou směsku; uvařenou(komu nevadí syrová, může být, já většinou vařím 5 minut)řepu nastrouhám nahrubo, zamíchám se zakysanou smetanou, přidám česnek, sůl a pepř, zakapu citronem a pořádně vychladím. A to je k těm horkým bramborám úplný koncert...:-) Lucie UfaLucie Ufahttps://www.blogger.com/profile/17841009802945825198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-4591419176945240452011-07-18T20:16:20.321+02:002011-07-18T20:16:20.321+02:00A sakra, to je killer recept. Repu obecne dost pro...A sakra, to je killer recept. Repu obecne dost prozivam a tusim, ze tohle mi bude chutnat !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-35153986374751818672011-07-18T18:08:48.481+02:002011-07-18T18:08:48.481+02:00Pavli: Ta řepa byla v pastě nebo v omáčce. To by m...Pavli: Ta řepa byla v pastě nebo v omáčce. To by mě zajímalo! Vyzkoušej to a probereme to u dortíku. Řepa si žádá velké experimenty!<br /><br />Klára: Děkuju za pochvalu i za tip, s jablky to zní taky moc dobře. Už jsem dostala na řepu zas chuť :)<br /><br />Mafinx: Alebo urob mamine ty :)Kačka Lajkovačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-44345647168863329072011-07-18T18:02:48.599+02:002011-07-18T18:02:48.599+02:00poviem mamine nech mi také urobí :Dpoviem mamine nech mi také urobí :DMafinhttps://www.blogger.com/profile/13898718227965078177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-4673324960035652532011-07-18T17:09:14.670+02:002011-07-18T17:09:14.670+02:00Řepu naprosto zbožňuju, teď přes léto ty krásně kř...Řepu naprosto zbožňuju, teď přes léto ty krásně křupavé mladé řepy pokaždé okamžitě zasyrova zařvou do salátu. Zatím se pořád nemůžu nabažit kombinace řepa-jablko-olivový olej-sůl a hodně pepře, ale tenhle zajímavý recept spolu s verzí s ořechy a medem bude hned další v pořádí. Už se na to moc těším, děkuji za inspiraci! Super blog, jeden z mých oblíbených!Klárahttps://www.blogger.com/profile/11013736228450359601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-75947332809779444562011-07-18T16:55:22.756+02:002011-07-18T16:55:22.756+02:00Já jsem tedˇo víkendu ochutnala pastu z červené ře...Já jsem tedˇo víkendu ochutnala pastu z červené řepy a zítra asi musím na trh nějakou řepu nakoupit a nějak tu pastu okopčit :-)Pavli Pastařepnánoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-82644450171687815112011-07-18T11:08:44.679+02:002011-07-18T11:08:44.679+02:00Lucie: Já byla tím tvarem taky překvapená, chuťově...Lucie: Já byla tím tvarem taky překvapená, chuťově je ale úplně standardní. Ten nálev je parádní, rozhodně to vyzkoušej, uvažuju, že bych do toho zkusila naložit i něco jiného, ale řepa je tutovka.<br /><br />Řeposaurus (kam až se dá s přezdávkama zajít :): S medem, citrónem a ořechama zní hrozně lákavě, neprodlěně vyzkouším. Carpaccio určitě zkus, je strašně dobré a vydrží, pokud se nesežere i delší dobu, takže je narozdíl od té pečené řepy stále ready. Loni jsem tu pečenou naložila do olivového oleje, pak na ní trošku zapomněla a zplesnivěla mi :(Kačka Řepačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-57395942067221182832011-07-18T10:04:20.827+02:002011-07-18T10:04:20.827+02:00Od malička miluju červenou řepu nakládanou (domácí...Od malička miluju červenou řepu nakládanou (domácí, tu kupovanou můžu taky, ale zdaleka to není ono), později jsem k tomu přidal pečenou, vařenou s cibulí a octem a vychlazenou a taky syrovou jemně nastrouhanou s medem, citrónovou šťávou a ořechama. A teď to vypadá na další verzi, kterou budu muset zkusit (-:Červený Řeposaurusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-15439275228174846862011-07-18T09:35:03.706+02:002011-07-18T09:35:03.706+02:00Ach! Mnam! To chci! :-D Zadnou averzi se skolni ji...Ach! Mnam! To chci! :-D Zadnou averzi se skolni jidelny nemam, ja rada repu i nakladanou a to v temer jakemkoliv mnozstvi... V posledni dobe ji ale vetsinou delam pecenou podle Cuketky. Akorat jsem teda nikdy nevidela takhle sisatou repu - znam jen kulatou.Lucie - milovnice řepynoreply@blogger.com