tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post62521283340755904..comments2024-02-27T16:46:37.139+01:00Comments on Zápisky Kačky Žvýkačky: Nejlepší vanilkové rohlíčky...Kačka Žvýkačkahttp://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-79028446646776840852017-11-12T09:02:24.049+01:002017-11-12T09:02:24.049+01:00Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.Šárka Dostálováhttps://www.blogger.com/profile/07585214221742552215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-45683217976985976032013-12-01T18:01:46.567+01:002013-12-01T18:01:46.567+01:00Tak tak, musí se obalovat rychle, teplé. Tak tak, musí se obalovat rychle, teplé. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-14657167773948197522013-12-01T15:20:40.536+01:002013-12-01T15:20:40.536+01:00Obvykle se tohle stava, kdyz jsou moc vychladle. C...Obvykle se tohle stava, kdyz jsou moc vychladle. Chce to obalovat jeste za tepla.Slanecekhttps://www.blogger.com/profile/08058060135529305603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-67053304795290488362013-11-26T22:27:33.685+01:002013-11-26T22:27:33.685+01:00Lidičky, jsem z nich nešťastná. Něco jsem musela p...Lidičky, jsem z nich nešťastná. Něco jsem musela pořádně zvrzat, ale nevím co. Mandle jsem namlela uplně na mouku, máslo jihočeské, moučkový cukr extra jemný. Lžičkou jsem z těsta uždibávala stejně velké kousky a rohlíčky dělala ručně, jeden po druhém. Než jsem vytáhla z trouby, byla jsem s nimi zcela spokojená. Až na to, že mi pořád ne a ne růžovět (ani po 12minutách), tak mě nenapadlo nic lepšího než zapnout větráček, takže jsem je trošku přičmoudla. Ale problém nastal v okamžiku, kdy jsem je chtěla obalit. Jakoby se tuk odděloval od rohlíčků a cukr do něj vsakoval. Prostě slabá vrstvička se vsákla a víc už neulpělo nic, snažila jsem se fakt urputně, nakonec jsem to i štětečkem zkoušela, ale říct si prostě nedaly.. :( Chuťově jsou výborné, to, že se nerozplývají přičítám dlouhé době pečení. Je možné, že cukr nezůstává na povrchu proto, že je to ten extra jemný? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-65461645181040143772012-12-14T14:14:58.437+01:002012-12-14T14:14:58.437+01:00Tak jsem napekla a jsou výborné! Použila jsem mand...Tak jsem napekla a jsou výborné! Použila jsem mandlovou mouku, co mi vozí ségra z Francie. A ten papír od másla: měla jsem dva, stačily tak tak, a přes ně folii. Techniku válení jsem vypěstovala jinou, v dlani mi to nešlo, takže jsem si odkrojek dala na vál a válela prsty, které jsem roztahovala od sebe a k sobě, aby to bylo rovnoměrné, a celkem to šlo. Delší "výsledek" jsem případně rozdělila na menší.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07973076716009765091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-9075755554497437652012-12-07T16:06:21.335+01:002012-12-07T16:06:21.335+01:00Moje rohlíky už se válejí v krabici ( tajně jsem j...Moje rohlíky už se válejí v krabici ( tajně jsem je už i snídala ). Byla jsem taky zarytá mandlařka, ale letos jsem se nechala zlákat. Teda úplně moc riskovat jsem nechtěla, takže mám jednu dávku z mandlí a jednu z vlašáků. A musim říct, malinko nerada, že ty z vlašáků jsou.. Jsou prostě boží! Mnohem rafinovanější chuť. Mandlový jsou klasicky jemňoučký a voňavoučký, když ho dáš do pusy, usměješ se. Tak je dobrej. Ořechový jsou intenzivní a sexy. Když ho dáš do pusy, přimhouříš oči ;) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04627215853481814568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-74814363590017165382012-12-07T15:56:11.049+01:002012-12-07T15:56:11.049+01:00Díky, no fakt je ten, že do toho papíru se to neve...Díky, no fakt je ten, že do toho papíru se to nevejde, tak já přesto dávám stejně i kus fólie, ale máma jí nedávala.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-24858334786704974632012-12-07T15:52:20.381+01:002012-12-07T15:52:20.381+01:00Letos určitě udělám. Ten tip s papírem od másla je...Letos určitě udělám. Ten tip s papírem od másla je super, čtu poprvé...<br />Veselé pečení!<br />LenkaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07973076716009765091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-82385092996202151822011-12-27T19:09:59.811+01:002011-12-27T19:09:59.811+01:00Liiba: Tak já je teda vyzkouším i s ořechy, ale ně...Liiba: Tak já je teda vyzkouším i s ořechy, ale někdy v létě "mimo soutěž".Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-16162419201015482412011-12-27T14:22:40.522+01:002011-12-27T14:22:40.522+01:00Klasika, já kopu za mandle, přítel za vlašský (ty ...Klasika, já kopu za mandle, přítel za vlašský (ty se totiž ještě lépe rozplývají na jazyku)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-1172616669577546192011-12-24T08:55:10.227+01:002011-12-24T08:55:10.227+01:00Liiba: Mam vazne radost. Dejte vedet, jestli vyhra...Liiba: Mam vazne radost. Dejte vedet, jestli vyhraly orechy nebo mandle, mozna se necham zvyklat a ty orechove nekdy v prubehu roku vyzkousim.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-48714340827217734222011-12-22T21:01:55.761+01:002011-12-22T21:01:55.761+01:00Milá Kačko, moc děkuju za tenhle recept.. již x le...Milá Kačko, moc děkuju za tenhle recept.. již x let po sobě testuji různé poměry surovin.. a konečně mám doma ty nejjemnější a nejkřehčí a nejlepší vanilkové rohlíčky, jaké jsem kdy ochutnala! A to jsem prosím ještě těsto rozpůlila a jednu část udělala mandlovou a druhou z vlašských ořechů, takže pořád se dohadujeme jaké jsou lepší, ale základ zůstane už napořád stejný :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-52509203529091752942011-12-21T21:51:57.016+01:002011-12-21T21:51:57.016+01:00Odhalil jsem hlubokomyslný důvod balení do obalu o...Odhalil jsem hlubokomyslný důvod balení do obalu od másla. Recept jsem dnes využil a těsto udělal. Do obalu od másla nezabalil, za a je malý a za b mi to přišlo jak v tom vtipu se štrúdlem. Do půl hodiny po vložení do ledničky bylo těsto zabalené. Ptáte se proč? Protože jinak bych ho celé snědl! Naštěstí je to vybalování a opětovné balení moc práce, takže se kus těsta zítřka asi dožije :)Vladislav Liškahttps://www.blogger.com/profile/14610243361113140382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-67424088958670883412011-12-18T13:13:29.292+01:002011-12-18T13:13:29.292+01:00Katka: tak to mate taky nejlepsi vanilkove rohlick...Katka: tak to mate taky nejlepsi vanilkove rohlicky :)Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-51681982659917953792011-12-18T11:08:57.427+01:002011-12-18T11:08:57.427+01:00Máme identický recept, takto je dělá Pavlova mamin...Máme identický recept, takto je dělá Pavlova maminka, u nás se dělaly z lískáčů a když jsem ochutnala tyhle, musela jsem dát muži za pravdu, že u nich pečou lepší. A tak děláme mandlové, já je ráda hodně aromatické, takže vanilkou fakt nešetřím, dávám i do těsta zrníčka z lusku.Dvnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-8253852657876129342011-12-15T16:29:00.029+01:002011-12-15T16:29:00.029+01:00Tak receptové lejstro bylo předáno "po drátec...Tak receptové lejstro bylo předáno "po drátech" a dorazilo vpořádku. Díky. djsimplhttps://www.blogger.com/profile/08723939581795700290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-65798988426601589622011-12-15T08:02:13.947+01:002011-12-15T08:02:13.947+01:00Pochvalosaurus: dekuju, jsem dojata.Pochvalosaurus: dekuju, jsem dojata.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-27070367740160138102011-12-15T01:15:30.336+01:002011-12-15T01:15:30.336+01:00Po ochutnávce musím (a to prosím naprosto bez nuce...Po ochutnávce musím (a to prosím naprosto bez nucení) potvrdit, že jsou to bezkonkurenčně ty nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsem v životě jedl a pokud máte vanilkové věci rádi, musíte je zkusit. Ale já jsem prostě čokoládosaurus, takže pracny jsou pracny.Čokoládosaurusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-85952945919297508122011-12-14T18:43:41.234+01:002011-12-14T18:43:41.234+01:00Ditta: Vajecnak je osvedceny recept nasi tety, del...Ditta: Vajecnak je osvedceny recept nasi tety, dela ho letaletouci porad stejne a porad je dobry :)Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-64792261652445851892011-12-14T18:24:20.215+01:002011-12-14T18:24:20.215+01:00Díky. Jo, to je přesně to lejstro, které jsem včer...Díky. Jo, to je přesně to lejstro, které jsem včera hledala a jak jsem listovala ve své ruční kuchařce, tak jsem zjistila, že mám od mámy docela hodně receptů. Padl mi zrak na vaječňák, který jsme pily při práci :-)) a pamatuju se, že byl výbornej. Tak ho asi konečně zkusím. djsimplhttps://www.blogger.com/profile/08723939581795700290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-62792052844908279672011-12-14T18:18:08.830+01:002011-12-14T18:18:08.830+01:00Ahoj Dito: recept je správně, žádné vejce žádný žl...Ahoj Dito: recept je správně, žádné vejce žádný žloutek. Já mám právě ty máminy recepty, co kdysi psala pro vás kamarádky z práce. Ofotím a pošlu přes tátu po Pepovi, mám je tu na stole :).Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-24846830989524960172011-12-14T18:10:55.815+01:002011-12-14T18:10:55.815+01:00Tak jsem chtěla, aby se Pepa zeptal přes tátu, zda...Tak jsem chtěla, aby se Pepa zeptal přes tátu, zda tam nechybí vejce nebo aspoň žloutek a bylo mi řečeno, že se mám zeptat raději takhle. Tak se ptám - nechybí tam vejce?<br />Kdysi jsem měla všechny vaše vánoční recepty, ale předala jsem je mamce a asi budou někde u ní. Jinak špičkové je mámino těsto na ořechy. Děláme ho podle ní aspoň 20 let, ale stejně se vždycky každý rok zeptám, zda je těsto na ořechy dle vašeho receptu, to pro jistotu, kdyby náhodou ne :-)) Díky za odpověď, dj.simplhttps://www.blogger.com/profile/08723939581795700290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-63862036561889555732011-12-14T07:45:54.922+01:002011-12-14T07:45:54.922+01:00Madlo: Ja bych te vytrenovala :). Chce to delat je...Madlo: Ja bych te vytrenovala :). Chce to delat jen ukazovackem a vubec netlacit, jde to i dlani, ale tam je to s tim netlacenim jeste horsi. Dik za typ s mandlema.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-56103817895669346352011-12-13T21:45:24.994+01:002011-12-13T21:45:24.994+01:00Taky dělávám vaniláčky s mandlemi a chutbnají mi m...Taky dělávám vaniláčky s mandlemi a chutbnají mi mnohem víc než rohlíčky z vlašáků. Jenom ty mandle před umeltím (rozmixováním) nasucho opražím v troubě, krásně se prohloubí jejich chuť vůně. Jinak závidím tak výstavní rohlíčky, ty moje vždycky vypadají jako z chráněné dílny, jedny velké, jiné malé, další tlusté, další tenké, chtěla bych je mít tak krásné, al eto mi holt nebylo zhůry dáno :-)Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-17793335751514189702011-12-13T14:26:28.598+01:002011-12-13T14:26:28.598+01:00Ája: Tak já si pochvaly opravdu vážím. Jedině mand...Ája: Tak já si pochvaly opravdu vážím. Jedině mandle!Kačka Žvýkačkanoreply@blogger.com