tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post7908136216023415796..comments2024-03-27T12:00:28.022+01:00Comments on Zápisky Kačky Žvýkačky: Esenciální esence ...Kačka Žvýkačkahttp://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-76077073454065828982012-12-18T17:26:48.543+01:002012-12-18T17:26:48.543+01:00Já zase louhuju užitečný hřebíček, je dobrý taky n...Já zase louhuju užitečný hřebíček, je dobrý taky na ledacos. Zde více, trochu chaoticky, ale celkem prakticky co s ním http://www.celostnimedicina.cz/hrebicek.htm?utm_medium=email&utm_source=em-prozdravi&utm_campaign=1000795<br />Už ho mám v drsnější vodce, co nikomu moc nejela;-)Bos.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-42031155259645213582012-12-16T13:07:38.310+01:002012-12-16T13:07:38.310+01:00Můžete jí vynechat nebo tam vyškrábnout vanolkový ...Můžete jí vynechat nebo tam vyškrábnout vanolkový lusk, myslím,že se rozleźí i v likéru. Ale nebojte,bude dobrý i bez vanilky. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-35848838918485588732012-12-16T11:47:26.711+01:002012-12-16T11:47:26.711+01:00Vdaka za odpoved. Uz len jedna otazka - natrafil s...Vdaka za odpoved. Uz len jedna otazka - natrafil som na vas kavovy liker :) A nemam vanilkovu esenciu a do vianoc uz ani nestihnem pripravit (kedze aspon 2 tyzdne priprav). Cim sa to da nahradit?placewnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-33337540742133069802012-12-15T19:44:08.899+01:002012-12-15T19:44:08.899+01:00Používám sušený levandulový květ, který se prodává...Používám sušený levandulový květ, který se prodává v lékárnách. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-55380366357244274672012-12-15T15:06:30.988+01:002012-12-15T15:06:30.988+01:00Mna zaujala ta levandula, dava sa luhovat kvitnuci...Mna zaujala ta levandula, dava sa luhovat kvitnuci kvet alebo nieco ine? U rozmarinu je to asi jedno ako je aromaticky :)placewnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-50870217106933095882012-10-22T22:11:51.594+02:002012-10-22T22:11:51.594+02:00Chci se zeptat, kde kupujete vanilkové lusky? v bě...Chci se zeptat, kde kupujete vanilkové lusky? v běžných řetezcích jsem viděla 1 lusk za cca 50 kč, což je dost hrozné. Nemáte nějaké tipy, kde je sehnat levněji?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-2827442803827878582012-10-10T11:09:06.571+02:002012-10-10T11:09:06.571+02:00Ty jo, tady se netroškaří :). Já někde četla, že i...Ty jo, tady se netroškaří :). Já někde četla, že ideální obsah alkoholu je 30-40%, proto ta vodka.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-34609572245675560032012-10-10T10:20:59.151+02:002012-10-10T10:20:59.151+02:00Na vanilkový extrakt sa mi dobre osvedčil rakúsky ...Na vanilkový extrakt sa mi dobre osvedčil rakúsky rum z Lidla, ktorý sľubuje až 80% alkoholu - keď je alpský týždeň, neváham :o)Shira313https://www.blogger.com/profile/05944690051478667454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-36237320729112179982012-10-08T10:31:25.411+02:002012-10-08T10:31:25.411+02:00Díky.Díky.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-82367065269456907202012-10-07T20:23:59.290+02:002012-10-07T20:23:59.290+02:00To je náhoda, zrovna před týdnem jsem dělala svůj ...To je náhoda, zrovna před týdnem jsem dělala svůj první vanilkový extrakt :). Levanduli mám nasušenou tak se do extraktu z ní také pustím. Bezva článek!Kulíšekhttps://www.blogger.com/profile/02654645473499842013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-54032239712006295432012-10-07T20:22:46.794+02:002012-10-07T20:22:46.794+02:00Tento komentář byl odstraněn autorem.Kulíšekhttps://www.blogger.com/profile/02654645473499842013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-44846367604475154702012-10-07T14:14:07.980+02:002012-10-07T14:14:07.980+02:00Zalezi na vas, resp. na tom, jak silny chcete vysl...Zalezi na vas, resp. na tom, jak silny chcete vysledek. Vanilku nikdy nevyndavam, levanduli ano, rozmaryn jsem tam nechala. Principielne, by se nalozene ingredience nemely zkazit jak pise yannka. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-58278332017120965522012-10-07T11:24:22.202+02:002012-10-07T11:24:22.202+02:00Chápu tedy dobře, že se suroviny po vylouhování ne...Chápu tedy dobře, že se suroviny po vylouhování nevyndavají?<br />Děkuji, KristýnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-63038682257170823812012-10-05T12:14:45.212+02:002012-10-05T12:14:45.212+02:00Bezva vychytávky, díky.Bezva vychytávky, díky.Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-9661455771872849702012-10-05T11:27:28.216+02:002012-10-05T11:27:28.216+02:00Vanilkovou esenci jsem poprve zkusila pred 2 roky ...Vanilkovou esenci jsem poprve zkusila pred 2 roky a nacpala do ni extremni mnozstvi lusku...oproti extraktu z M a S, ktery jsem do te doby pouzivala, je to neporovnatelne, nemluve o tom skvelem pocitu z vlastniho vyrobku:) <br />Priste asi zkusim pridat kapku oleje, udajne se nektere slouceniny ve vanilce rozpousteji jen tucich. Mam dojem, ze receptura s olejem byla nekde ve ctenarskych prispevcich na cuketce.<br /><br />Pridam jeden snad uzitecny tip - pokud v extraktech nechavate louhovane suroviny a bojite se, ze by se s poklesem hladiny mohly kazit (i kdyz vzhledem k maceraci v alkoholu to neni pravdepodobne), poridte si male laboratorni sklenene kulicky a postupne je pridavejte do lahvicky - udrzite si tak hladinku:)yannkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-42810372551704540362012-10-03T13:36:54.651+02:002012-10-03T13:36:54.651+02:00Madlo, mělo by to fungovat stejně, recepty na inte...Madlo, mělo by to fungovat stejně, recepty na internetu se liší jen v použití sladký a hořkých mandlí, ale jinak zalít vodkou a louhovat 2 měsíce (a občas protřepat).Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-82498015326705262172012-10-03T12:03:55.206+02:002012-10-03T12:03:55.206+02:00Super! Jde se louhovat. Myslíte, že by stejným způ...Super! Jde se louhovat. Myslíte, že by stejným způsobem šla udělat i mandlová esence? (Té mám nějak velkou spotřebu :-))Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-17014369279474928252012-10-02T21:19:49.764+02:002012-10-02T21:19:49.764+02:00Díky, jděte do toho, je to snadné, zábavné a překv...Díky, jděte do toho, je to snadné, zábavné a překvapivně efektivní. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-5131425159584992262012-10-02T19:49:41.205+02:002012-10-02T19:49:41.205+02:00Velmi inspirativní článek. Třeba se taky odhodlám ...Velmi inspirativní článek. Třeba se taky odhodlám k nějakému podobnému výkonu.Lenka B.https://www.blogger.com/profile/17479321618553763470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-11331186962288731942012-10-02T19:49:26.371+02:002012-10-02T19:49:26.371+02:00Díky za parádní inspirativní komentář. Mě k louhov...Díky za parádní inspirativní komentář. Mě k louhování ve vodce přivedlo právě to, že jsem měla roky čistou vodku a neměla pro ní využití, protože jsem hlavně ginová a zároveň jsem dostala větší množství vanilky, která časem vysychá a tudíž ztrácí na kvalitě. Vanilkový extrakt (asi je to přesnější než esence) používám proto, že je hodně koncentrovaný, do těsta ho stačí trošička a při důkladném míchání se do těsta dostane rovnoměrně. Řekla bych, že je to oproti používání čerstvých lusků, které nemusí být vždycky po ruce, i úspornější varianta. Jinak pár lusků louhuju standardně i v tuzemáku, třeba do buchet. Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-68211135453193847222012-10-02T19:17:44.022+02:002012-10-02T19:17:44.022+02:00Nechápu, že mě to nenapadlo dřív a samotnou :-) :-...Nechápu, že mě to nenapadlo dřív a samotnou :-) :-)<br />kator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-61176784722103812572012-10-02T18:10:17.291+02:002012-10-02T18:10:17.291+02:00Ja od te doby co jsem v Provence louhuji kde co, a...Ja od te doby co jsem v Provence louhuji kde co, a to ve velkem, demizonky se mi to tu jen hemzi ;-) <br />Osobne si vodku nechavam na michani koktejlu - jako (byvala) Newyorcanka co se respektuje nedam na girls' party bez Cosmo' ani ranu ;-) Louhuji tedy ve specialnim alkoholu pro nakladani ovoce/bylin na vyrobu aperitivu (nema zadnou chut ani aroma, 40%). Obcas zpestrim louhovanim v konzumnim lihu 90%, ktery si dovezu z Cech (ve Fr je prodej konzumniho lihu jiz zakazan :-( Skvele treba na Limoncello. Ted jsem cerstve stocila domaci broskovici ;-) a stale se louhuje aperitif z fiku a digestif ze sporyse (verveine). Z neho jsem delala i silnejsi varku v sirupu k pouziti do zavarenin a dezertu. Takze z vlastni zkusenosti mohu prohlasit, ze se da nakladat a louhovat snad vsechno - i lupeni z broskvoni a slupky z orechu :-)<br />Nicmene mam na tebe otazku: proc louhujes vanilku ? Tedy proc i vyuziti bych asi vedela, zajima me proc nepouzijes primo vanilkovy lusk ? <br />Diky za odpoved a ... na zdravi :-) Anyzovkahttp://anyzovka-v-zemi-cikad.blogspot.fr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-27909616954611340472012-10-02T15:47:25.666+02:002012-10-02T15:47:25.666+02:00Vzhuru do toho a půl je hotovo!Vzhuru do toho a půl je hotovo!Kačka Žvýkačkahttps://www.blogger.com/profile/16039360155493826173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3764657402377701163.post-65579875754455258822012-10-02T14:57:07.067+02:002012-10-02T14:57:07.067+02:00Tak to je paráda! Jdu na to, všechno mám, konečně ...Tak to je paráda! Jdu na to, všechno mám, konečně nějaký využití pro vodku, kterou nepiju... díky!kator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.com