čtvrtek 10. března 2011

SVOBODU TIBETU!


Já vím, že moje činy, názory ani můj blog (pravděpodobně) nezmění chod světa, ale co kdyby přece ...

Co kdyby alespoň 1 den v roce, z úcty k těm, kteří žijí v absolutní nesvobodě na střeše světa, každý z nás udělal jedno malé gesto a nekoupil si nic "Made in China". Je to snadné, když máme na výběr.

Tak co, přidáte se? Oželíte dneska čínskou polévku, nové tričko nebo něco nového k počítači? A nechcete to dělat častěji, třeba by to přece jen něco změnilo?

Já vážně nejsem politická aktivistka, ale některé věci mi prostě nejsou jedno a chtěla bych je změnit. Vlastně bych toho chtěla změnit hodně, ale nevím úplně přesně jak. Tak zatím budu pokračovat v protestu tímhle, možná nejapným, způsobem a budu se vyhýbat čínským věcem. Budu vzpomínat na přednášku dalajlamy, na které jsem byla asi před dvěma lety a budu se snažit řídit se jeho "radou" a mým přáním, tj. mít každý den klidnou mysl a otevřené srdce. Možná byste nevěřili, jak je to těžké, hlavně pokud jde o tu mysl. Ale kdo ví, třeba se mi jednou povede něco důležitého změnit, co kdyby přece ...

2 komentáře:

  1. Děkuju za tuhle připomínku. Vzpomínám každý rok a nejen 10.března, i když už neběhám po městě s peticí jako kdysi... a je mi smutno a štve mě, že nevím, co s tím.

    OdpovědětVymazat