středa 13. dubna 2011

Stylové holky snídají stylově, true or not?


Jasně, že v Londýně každého napadne dát si anglickou snídani, ale upřímně, co na ní vlastně je? Copak normální člověk by chtěl snídat fazole a nedejbože houby? Já tedy ne!

Před pár lety, když byl v Harrods ještě Starbucks (a já si myslela, že tam mají dobrou kávu), jsme snídani pojímaly následovně. Nejdřív jsme si ve food halls koupily bagetku s uzeným lososem (Zuzka samozřejmě bez kopru, protože kopr je hnus, jestli to nevíte :) a pak sjely o patro níž a kolem vkusného pomníčku na památku princezny Diany a Dodiho jsme se vydaly do Starbucks, počkaly až se uvolní fialová sametová křesla, daly si k bagetce latte a říkaly jsme se si, jaká je to milá parafráze Snídaně u Tiffanyho. Teď už mě bere spíš Tiffany než Starbucks a navíc harrodsová pobočka se přemístila naproti přes ulici, takže už jí chybí i to luxusní "něco", co jí právě Harrods propůjčoval.


Ale my si naštěstí umíme poradit skoro v každé situaci, takže tentokrát jsme si koupily v Harrods můj oblíbený dark chocolate walnut brownie a k tomu při vzpomínce na Lucii ještě red velvet cupcake. Přiznávám, že to byl můj první cupcake v životě. Nejsem v jídle nijak zvlášť ostýchavá, ale ty děsně sladce vypadající barevné krémy vylepšené sem tam nějakou lesklou ozdůbkou mě od cupcakes vždycky odrazovaly. No ale, když Lucie říká, že to stojí za to a je to z Harrodsu, tak proč ne :). A koukněte, do jak pěkné krabičky nám to zabalili! A to vše jen asi za 4.50 £... někdy ke štěstí stačí opravdu málo.


No a protože na kávu jsem teď už příšerně vybíravá a rozbalit si krabičku v některé z kaváren, které jsme navštívily, bych se styděla, daly jsme si snídani doma pěkně s čajem a na kávu vyrazily až po té, třeba do Nude Espresso (26 Hanbury Street, London - blízko Liverpool Street a hnedka u Brick Lane). Nude Espresso je kromě kavárny i malá pražírna, kde se praží teprve od roku 2009 a přesto už vyhrála cenu Independent Café of the year UK 2010. Ach jo, ta červená výloha, ten super jednoduchý interiér a samozřejmě ta káva. Standardně připravují espresso a na něm založené nápoje z vlastní směsi EAST, která je tak fantasticky čokoládová, že to poznala i Zuzka :). I tady se dá posnídat, ale není to úplně zadarmo, třeba vejce Benedict se slaninou nebo bagel s uzeným lososem, vajíčkem a rukolou vás vyjdou na 8 £.


Já si koupila v Nude espresso balíček kávy Nicaragua El Quetzal, pražené jen den před tím a jsem na ní moc zvědavá. Nechám jí maličko uležet a koncem týdne se na ní vrhnu.

5 komentářů:

  1. true... :-)
    ... a holky-ochmelky snidaji english breakfast (http://luciedvorakova.blogspot.com/2009/12/jak-jsme-se-cpali-v-anglii.html)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, pokud je to s kocovinou a po 11.00, tak se to smí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už se těším na další čtení. Památky jsem zvládla minule, tak snad budu mít taky tak ochotné hlídací příbuzenstvo jako Zuzka a někdy si vyrazíme za podobným zážitkem. Jednu kávu bych si dala klidně i v Hyde Parku. I když je pravda, že baristy taky vydržím pozorovat dlouho.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Rostliny si klidně dají english breakfast i dřív. Ale musí být bez hub, ty jsou narozdíl od mňam kopru doopravdy fuj (-;

    OdpovědětVymazat
  5. Absolutní souhlas, kopr je bezva, ale houby by se měly zakázat :)!

    OdpovědětVymazat