úterý 19. února 2013

Technické hlášení - výsledky soutěže

Vy jste mi teda dala, děvčata! Já vím, že tenhle soutěžní bič jsem si na sebe upletla sama, ale teď nevím, jak ho rozplést. Tak pojďme na to.

Určitě jste pochopili (i vy muži, kteří jste se vůbec nezúčastnili), že účelem bylo podělit se o nějaké fantastické recepty, které se v kuchařkách ani na internetu nenajdou, ale ukrývají se většinou v receptových sešitech babiček, maminek a tetiček. To tedy vylučuje z možné výhry recepty na tiramisu, lasagne, tarte tatin & spol., kterých je plný internet.

Na první dobrou, i bez receptu (který jsem až teď našla ve spamu, ale objevil se naštěstí na poslední chvíli na blogu) mě nejvíce zaujala Kristýnina bábovka s povidly. To je prostě geniální nápad a já povidla miluju. Navíc už koumu, že bych zkusila dát povidla do ořechové bábovky, kterou peču stejně jako naší mramorovou, jen nedávám kakao a přidávám vlašské ořechy. Čili pro jednoduchost nápadu a blízkost mému srdci a chutím vyhlašuju za absolutní vítězku soutěže Kristýnu a její povidlovou bábovku, kterou upeču v mramorové i ořechové verzi a dám sem na blog. Kristýnu prosím, aby se ozvala na kacka.zvykacka@gmail.com, abychom se domluvily, na předání výhry (pevně doufám, že je z Prahy). Pokud nebudu reagovat, čili mail záhadně opět nepřijde, napište mi do komentářů e-mailovou adresu a ozvu se já.

Pak už jsem ale ztracená, resp. určitě si hrozně cením receptu Ještěrky na boršč, který mi strašně chutná a nikdy jsem ho nevařila. Paradoxně se mi líbí, jak je zdlouhavý, protože to je u mě známka něčeho dobrého. Takže Zuzce - Ještěrce uděluji druhé místo a prosím o zaslání adresy, na kterou mám výhru poslat do mailu.

No ale těžko můžu opomenout recept od Arion na opilého Izidora. Ten by byl určitě horkým kandidátem na vítězství, kdybych ho neměla od mojí mámy, takže za ten uděluji čestné uznání a slibuji poslat nějaká fajn semínka, pokud dostanu do mailu adresu. A myslím, že tenhle recept by také zasloužil místo tady na blogu.

Čestné uznání uděluju rovněž Daně Duníkové za její křupavý mátový dort, který bude určitě hodně populární, Dittě - Simpl za recept na parádně jednoduchý ovocný koláč, který se určitě bude každému hodit a nakonec i Meg, protože její máslové rohlíčky taky přesně odpovídají tomu, co mám ráda a 100% je brzy vyzkouším. Takže dámy, prosím i Vás o zaslání adresy do mailu (Ditta nemusí, tam to zvládneme přes posly) a můžete také čekat zásilku jarní setby.

Díky všem zúčastněným! Ode mě dostanete na oplátku už brzy slíbený recept na holomócký móčník.

13 komentářů:

  1. Potrefená husa se občas prostě musí ozvat, aneb muži, tedy alespoň jeden, se zúčastnili. Trochu ho mrzí, že byl přehlédnut, ale stanou se horší věci. Jestli ono to nebylo tím, že špatně pochopil zadání soutěže.
    Ze zadání nevyplývala žádná "omezení", jež by byť naznačovala, že o některé recepty nemáš zájem. Takže se omlouvám, ale z toho jak jsi to původně napsala, nebylo poznat, že se má jednat o recepty "které se v kuchařkách ani na internetu nenajdou". Neřešme, že si to celé tak trochu rozporuje se zadáním.
    I tak děkuji za soutěž a zase někdy příště načtenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, podle blogu mě vůbec nenapadlo, že jste muž, co je na sladké, až teď jsem koukala na úvod. Klobouk dolů. A nechápejte to vůbec špatně, třeba zrovna ty vaše cupcaky jsou parádní a moc se mi líbily, ale nevěřím, že tohle je recept, který pečete roky a následně vaši kamarádi, jen co je ochutnají. Myslím, že zadání zas tak matoucí nebylo ... klasika, co máte rádi ... za mě bábovka, narozeninový dort, vanilkové rohlíčky...

      Vymazat
  2. Tak to je supr :-)) Už jsem napsala mail, tak snad už dojde... Kristýna

    OdpovědětVymazat
  3. To je milý překvapení! Divím se, že jsem to vůbec stihla :) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vlastně nestihla :), já totiž na FB napsala, že recepty se mají posílat do neděle, ale protože jsem to nenapsala do soutežního příspěvku, tak se to nepočítá. Navíc o těch rohlíčcích dopředu vím, že budou parádní. Udělám ořechové, tvarohové a povidlové. Díky a pošli adresu.

      Vymazat
    2. Ha :D tak to se hluboce omlouvam :D Na clanek jsem sla pres RSSku a ne FB, a v prispevku jsem datum teda nenasla. Jsem moc rada, ze zaujaly - jen u povidlovych bacha, aby moc netekly :)

      Vymazat
    3. Jojo, to jsem si taky říkala, ty asi udělám ve formě koláčků, jak je tam máš taky, ale povidla mám superhustá, tak to snad klapne.

      Vymazat
  4. Kačko, jsem mile překvapena a krapet udivena z některých reakcí. Taky jsem si našla favority a musím konstatovat, že jsem si vybrala ty stejné - mátový dort a bábovku s povidly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čestné uznání je naprosto zasloužené, Ditto. Už se teším na rebarboru, ale zatím využiju tetiných přebytků jablek. Semínka jsou nachystaná, v pátek je předám tátovi a pověřím ho posláním dál :).

      Vymazat
  5. A že já nevsadila na ten skladaník!! :)) Ten je povidel - a také máku, ořechů a tvarohu - plný :)A nezná ho prakticky nikdo. Jinak jsem ale samozřejmě upřímně potěšena. K poznámce, že by Izidor měl být internetový hit - popravdě, to jsem opravdu netušila, nikdy jsem recept na něj nehledala, jelikož jsem to nepotřebovala. Ale přiznejme si - hodnotit recept podle toho, jak je vyhledávaný na netu asi není úplně nejlepší způsob :) I proto, že na internetu je v dnešní době vyhledatelný recept prakticky na jakýkoli pokrm a navíc - kdybychom do vyhledávače zadali "vanilkové rohlíčky", "bábovka" nebo "škubánky", vyjednou nám statisíce receptů. Ale to přeci ještě nesnižuje jejich hodnotu :)
    Jinak taktéž zbožnuji povidla v jakékoli podobě (omáčka k masu, šátečky, do rumové perníčkové omáčky, do tvarohu...), takže povidlová bábovka je dobrá trefa. Stejně tak i borčš, který jsem poprvé jedla (ten pravý) teprve nedávno, neboť nám ho v rámci společného oběda navařila bratrova ruská přítelkyně.
    A pokud by zde měl být Izidor zvěčněn (ať už dle našeho či vašeho rodinného receptu), bude mi jen ctí a potěšením.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arion, tak co založit rubriku "Nad recepty čtenářů"? Že bys skladanik upekla a nafotila a napsala recept (stručně:) a já bych to publikovala? Takový poklad je určitě škoda neposlat dál.

      Vymazat
  6. Gratuluji vítězům a čestně uznaným!
    Jinak si myslím, že zadání bylo jasné. Já jsem hrozně chtěla soutěžit a moje mamča a babičky jsou dobré kuchařky, takže o dobrá jídla není nouze. Jenže k těm nejoblíbenějším pochoutkám bych zařadila třeba gulášovou polévku, zelňačku, králíka na moravance a tak dále...ale říkala jsem si, že taková jídla jsou asi v každé rodině dělaná jinak a také nejlépe. A když bych chtěla soutěžit, tak právě s tím, co ostatní neznají, byli by překvapeni chutí, neobvyklostí surovin nebo jejich kombinací (jako již zmiňovaná bábovka s povidly byla pro mě úplná novinka) a podobně.
    Myslím si, že výherci a čestně uznaní si zaslouží zveřejnění a vyzkoušení jejich receptů, podělit se o rodinné poklady s ostatními je pro nás ostatní skvělé.
    Ještě tedy jednou gratuluji a děkuji Kačce za skvělou soutěž. Jistě to byl nervák vybrat ty nej.:)
    Doufám v soutěž zase za rok!:)

    OdpovědětVymazat