neděle 9. března 2014

Zelená strava je chutná a zdravá, no ni?


Není v tom matcha, není v tom tráva a není v tom můj oblíbený špenát, co v tom teda je? Samé dobré věci. Jmenovitě avokádo, mango a banán a ještě něco navíc.

Snažím se vás pomalu připravit na příspěvek o green smoothies. Mí sleďové na twitteru již vědí.Ale nechci na vás jít moc zhurta, tak jsem si pro vás přichystala sice něco raw, divně zelené, ale strašně dobré. Nemá smysl se tomu bránit, bude vám to chutnat.

Inspirací mi byl "puding" z dřívějšího příspěvku. Pokaždé, když ho někomu udělám, je nadšený. Je tak strašně dobrý... Tohle je taková jinak barevná variace.

Na 4-6 porcí jsem použila:

1 zralé avokádo (nejraději mám avokáda Haas)
1 zralé mango
1 banán
2 vrchovaté lžíce kokosového oleje (mají třeba v DM)
5 cl javorového sirupu (můžete dát i o fous víc)


Všechno jsem rozmixovala ve Vitamixu, ale vystačíte v pohodě s tyčákem. Správná konzistence je hedvábně hladký krém. A hotovo. Když to dáte do uzavíratelných skleniček, ani to nebude kvůli avokádu tmavnout a můžete se tím udělat radost druhý den k svačině.

Oba "pudingy" skladuju v ledničce, když se hned nesní, ale pak samozřejmě tuhnou. Já je mám nejraději hned po rozmixování, takže je používám jako efektní rychlou tečku po večeři nebo obědě pro kamarády.

8 komentářů:

  1. Takové recepty jsem už viděla, ale zatím jsem na ně neměla odvahu. S úpravou jídelníčku mého muže, ale na ně asi brzy dojde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tohle odvaha není potřeba, je to sladké a dobré, fakt typu puding, jen celé přírodní s chutí exotického ovoce. Ten první v článku zmiňovaný se blíží čokoládové pěně, doporučuju vyzkoušet.

      Vymazat
  2. super, to si rada dam!!! co ten kokosovy olej, zdravy nebo ne? porad se rozmyslim, jak se ke mne dostavaji protichudne nazory..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezaměňujrš kokosový olej s palmovým? Nevím nic o tom, že by se za studena lisovaný kokosový olej považoval za nezdravý, naopak.

      Vymazat
  3. Tak dnes jsem to taky vyzkousela a musim rici, ze je to fakt super :) Diky Kacko!

    OdpovědětVymazat