neděle 4. března 2012

Ať žije Julie!

Aneb když někoho milujete, řekněte to cupcakem.


V pondělí 27.2.2012 večer se narodila moje první neteř. Asi vám nemusím říkat, že je nejkrásnější na světě, to se rozumí samosebou. Hrozně se těším až spolu budeme jednou vařit a péct, až jí dám první zástěrku, malý váleček na těsto a formičky... snad jí to bude bavit. A třeba jednou bude chtít dělat "ty malé barevné buchtičky", co jsem jí přinesla, když se narodila.

Přiznávám, že bych se do téhle vysoké cukrařiny nikdy nepustila nebýt Lucie. Když se měla Julie narodit, poslala mi Lucie pár fotek krásných růžových cupcaků s miminkovskými motivy s tím, že je pro Julii upečeme. Odpověděla jsem jí, že když to zvládne, tak proč ne :).


Recept i s přesným postupem najdete u Lucie na blogu, kromě motivů jsme nedělaly vůbec žádné změny. Jestli se vám to zdá pracné, máte pravdu. Jestli se vám to zdá složité, mýlíte se. Je to vlastně mnohem snadnější, než jsem si představovala. Jen jsme tím strávily úplně celý den. Ale hrozně nás to bavilo, při modelování miminka v zavinovačce jsme se hodně nasmály, a když Lucie dělala cupcake v podobě miminka s dudlíkem, tak jsem měla zakázáno se dívat a nakonec je ze všech nejkrásnější.


Vyfotit Julii s cupcakem se mi nepodařilo, pořád spala, tak jsem jí ho nechtěla dávat do postýlky, tak si je musíte prohlédnout separátně. Povedly se, Julie i cupcaky, co říkáte?


13 komentářů:

  1. Jo a počkej až terpve budeš mít vlastní :) Cupacakes se Vám moc povedly! rozhodně lepší než nějakej plenkovej dort :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale popravdě řečeno, na vaření a pečení se s dětmi čeká opravdu dlouho. Nedoporučuju zejména povahám cholerickým :) Stydím se, ale já jsem radši, když Mína nechce pomáhat (ale ona většinou chce.) Znamená to však že : 1. jídlo a zejména dezerty fakt nebudou vypadat pěkně (rozlučte se s výstavně nazdobenými perníčky!) 2.Po celém bytě bude neuvěřitelný nepořádek 3. Všechno potrvá asi třikrát déle 4. V lepším případě se to obejde bez zranění.
      Na druhou stranu znám osoby, které to zvládají s nonšalancí, pěkně v malých kuchařích budují sebevědomí a pocit, že kuchyně a vaření rovná se domov..

      Vymazat
    2. Ja varim s detma hrozne rada, Zuzky holcicky jsou kucharky od malinka. Nervuje me to jenom u vanocniho cukrovi, protoze chteji vsechno delat a pak to prave nejsou uplne vystavni kousky. Ale jinak se snazim planovat veci specialne pro ne a pak uplne nesejde na tom, jak vypadaji, ted jsou v planu rohliky. Ale fakt je ten, ze kazdodenni vareni si takhle planovat nedokazu. Pekne z Miny vychovej cukrarku, pak bude dedicka firmy :).

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Dík, byla to dřina, ale zábava a co bych pro tu Julinku malou neudělala :).

      Vymazat
  3. Krásná Julinka i krásné cupcakes. malá bude mít tu nejlepší tetu na světě, která jí bude učit, jak si upéct různé dobrůtky.
    A k tomu vaření s dětmi - myslím si, že je to hrozně důležité, dítě si to nese s sebou do budoucna a pak má i odpovědnější vztah k jídlu a neživí se průmyslovýma blivajzama. Takže já se teď snažím vlastní starší mládě (v květnu mu budou tři) zaměstnat v kuchyni i při vaření polívky, mačká brambroy, hrozně rád cokoli mixuje, míchá dresinky, trhá salát apod. Zároveň ho i učím, že se všechno po práci musí pěkně ukldit a umýt. A baví ho to, i když je ještě takové mrně.
    tak Julince přeju vše nejlepší do života a hlavně hodně zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a naprostou souhlasím. Myslím, že tohle si s sebou pak děti nesou celý život. Vždycky, když s někým vařím, tak si vzpomenu jak mi máma od malička říkala, že míchat mám vždycky jedním směrem a takové ty poučky, co nikdy nezapomenu. Snad bude Julie zapálená kuchařka, zatím papá moc pěkně :).

      Vymazat
  4. To je krásně vypečené miminko! A krásně vypečené cupcakes:-) Takovou šikovnou tetu můžou všichni Julince závidět. A budou. Můj syn mi od dvou let "pomáhá". Jsou to občas nervy, ale zas když ho vidím v zástěrce jak válí těsto, je to pohled pro bohy:-) Perníčky dělím na poloviny, jednu zdobí on a do toho mu prostě nekecám. Druhou si zdobím sama v klidu až jde spát. Dcera má teprve rok, ale už se těším, až budou pomáhat dva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a trošku závidím 2 pomocníky do kuchyně, taky bych je brala :)

      Vymazat
  5. Růžovo-bílá sada cupcakes se vám opravdu povedla, ale ten, který představuje dětskou hlavičku, je nevhodný a hlavně nevkusný (i když co do vypracování je perfektní). Nedovedu si představit, že se jdu poprvé podívat na "novou a první" neteř a jako zákusek přinesu dortíky představující dětskou hlavičku. Ale možná jsem příliš útlocitná. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak ho taky nikdo neji,prijde do mrazaku a az bude Julie vetsi tak ho vyndame a spolecne se mu budeme smat.

      Vymazat
  6. Krásná neteřinka! Krásně napečeno!
    K dětem jen doplním - máme dva nastávající puberťáky a i když je to chvílemi o nervy, tak když mají náladu, upečou buchtu, zvládají už i jednoduchá jídla a milují vaření s tatínkem, což je ideální stav - mám pak čas na své věci!

    OdpovědětVymazat