čtvrtek 8. března 2012

Nechutná Chuťovka aneb zavřít je až zčernaj!

Někdy je mi líto, že nejsem spoluautorkou blogu 1000 věcí, co mě serou. Jednak obdivuju písemný projev Achjo Bitch i Attily a druhak mě toho poslední dobou sere opravdu hodně. Dnes ráno se o moje totální vytočení postarala pseudofarmářská prodejna Chuťovka u Anděla - Štefánikova 8, Praha 5. Pokud mě naštvání nepřejde, můžou čekat ČOIku.


O sortimentu prodejny nemá smysl psát, farmářská je tam možná tak pětina zboží, to jsem si myslela alespoň do dneška a chodila tam kupovat jediné - vejce. Prodávali vejce od slepic z volného výběhu z Orlických hor za 4 Kč/kus. V zimě, kdy se nekonají trhy mi to přišlo parádní. Navíc kolem chodím každý den. Vajíčka byla pěkná, dobrá, na skořápce vždy razítko s číslem 1. V pondělí už stála vejce 5 Kč/kus, bodejt by ne, když tolik stojí už i blbé klecáky v Tescu a razítka byla divně nečitelná. Uvažuju, že budu o víkendu něco péct, tak jsem si řekla, že koupím ještě krabičku. A teď to přijde. Dnes stála vejce 6 Kč/kus a já si furt říkala proč ne. Kdybych směla jíst jen 2 věci na světě, byly by to vejce a brambory. Jenže když jsem otevřela v tramvaji krabičku, bylo na všech vejcích pěkně vyvedené razítko s číslem 3. Čili to jsou klecáky, které bych si vědomě nikdy nekoupila, natož, abych je dala do pusy. Nasrat a ČOIku na ně!


Až je pujdu dnes nebo zítra vrátit, ztropím tam takovou scénu, že si to nerudná paní prodavačka bude jistě dlouho pamatovat. A kdo tam strčí za účelem koupě čehokoliv jen 2 prstíčky, ten ať na tenhle blogu už nechodí. A to jako fakt.

Doplnění neb jsem se zřejmě v afektu nevyjádřila úplně přesně: Vejce jsou v lednici a u ní je cedule, že se jedná o vejce od slepic z volného chovu (nebo výběhu, nevím přesně jak je to napsané) a že jsou z Orlických hor. Tak je to po celou dobu, co tam nakupuji. Doposud byla vejce označená razítkem s číslem 1. Vejce z pondělka měla razítka jiná, číslo nebylo čitelné, byl vidět jen kód CZ. Razítka kontroluju, když si dávám vajíčka doma do ledničky. Takže ano, bylo by lepší kontrolovat je v prodejně, ale nějak mě to při opakovaném nákupu v témže obchodě nenapadlo a nic to nemění na tom, že ve spojení s tou cedulí to je klamání spotřebitele.

Výsledek reklamace: Paní prodavačka bez okamrknutí přiznala, že vejce jsou z klecového chovu, protože je dnes holt přivezli. Prý zapomněla ceduli s označením původu vajec sundat a vrátila mi peníze. Pak šla k lednici, dělala, že ceduli sundavá, a když jsem odešla z prodejny, tak jí tam zase nalepila. Asi nechápe, že původ vajec se pozná z razítka a že přes skleněnou výlohu je vidět. Jsem z toho otrávená...

73 komentářů:

  1. Tak ještě, že jsem tam včera nešla :-) Je to hnus, velebnosti! A nechtěla bych být v kůži paní prodavačky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se tu níže objevil kontakt na majitele, tak svůj hněv budu adresovat jim. Doufám, že se alespoň paní nebude nějak trapně vymlouvat.

      Vymazat
  2. Zajímavé, zřejmě má každý svou představu o tom, co je farmářský produkt :)) My máme jedničky v Brně pořád za 4,90 (eLka). gerbill

    OdpovědětVymazat
  3. Není lepší mlátit přímo majitele? http://www.mlsnybudha.cz Na prodavačku si troufnu taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bezva, díky, já to na netu nenašla, ale nehledala jsem pozorně. Jsem nasraná ještě víc, já jim dám Budhu! Jinak na paní nemám v plánu být sprostá, stačilo by mi upozornění, že to jsou jiná vejce než obvykle, klecová, aby lidi, kterým je to jedno neodcházeli bez vajec... ačkoliv říkat tomu farmářská prodejna je fakt výsměch.

      Vymazat
  4. Ale ČOI to asi moc zajímat nebude. Spíš bych to bonzoval ČZPI.

    OdpovědětVymazat
  5. a tomu říkám, zdravě se nasrat .. to je pro zdraví jedince dobrý .. vrátit a pořádně vytmavit. Pokud mohu, tmavil bych to majitelum ne ty prodavačce (alespoň kopii tohoto článku) aby věděli jaká to kampaň je do budoucna čeká za podobné přešlapy. Jenom tak se poučí a za to ti patří dík .. Vladimír hpnvsn@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to ráda vytmavila majitelům, ale jak? Na netu jsem o prodejně prakticky nic nenašla ani mail, je tam vždycky jedna a tatáž paní, takže článek mi přišel jako jediný způsob a pak uvidím, co řekne, až je půjdu vrátit.

      Vymazat
    2. Kontakt už mám, takže se na majitele obrátím.

      Vymazat
  6. A na krabičce je napsáno že to mají být jedničky nebo čím Tě uvedli v omyl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krabička je vlastní. Mají tam velkou ceduli s nápisem vejce z volného chovu Orlické hory atd. a do dneška jsem měla pocit, že to tak opravdu bylo, pokud se samozřejmě nepodvádí s razítkem.

      Vymazat
  7. Ad gerbill: to jsou dobré zprávy, to tam ještě honem pro nějaké dojdu!

    Jinak jsem schválně koukal na ty super zdravá vejce plná omega kyselin a kdoví čeho ještě (co vše slibují na krabičce) a všechny mají 3 CZ... pak si je nekupte - když stojí 30 Kč šest (tedy před tou vlnou zdražování).

    OdpovědětVymazat
  8. Chyba kupujícího .)) Snad se podivám co je to za vejce, stejně jako se podivám na trvanlivost. Místo ČOIky by se to chtělo naučit nakupovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místo keců by to chtělo přemýšlet o tom, jestli je v pořádku dát k vejcím velkou ceduli o tom, že jsou od slepic z volného chovu s místem určení a pak do přinesené krabičky nandat jiná vejce. Vejce, která mají připravená jsou v kartonech převázaných provázkem, takže na razítko ani není vidět. Nemluvě o tom, že jsem tam vejce opakovaně kupovala a razítka kontrolovala.

      Vymazat
    2. Jo a trvanlivost je vždy na cedulce v lednici u vajec, nemají komerční potištěné krabičky.

      Vymazat
    3. tak začni vejce kupovat jinde ;-) a nakonec, na chuti to stejně nepoznáš že :D

      Vymazat
    4. No to je fakticky geniální rada a děkuju za ní. Není to zdaleka problém chuti, jako toho, v jakém prostředí ty slepice žijí. Člověk, který přemýšlí a nejen sám o sobě, se občas zamýšlí i nad tím co jí, kde se to vzalo a jak se k těm, kteří to vyprodukovali někdo choval. A ano nejsem vegetariánka, tak třeba kupuju maso ze Sasova, kávu z Doubleshotu, a vejce od slepic, které nežijí v kleci.

      Vymazat
    5. To "člověk, který přemýšlí nejen o sobě" bylo trochu mimo mísu ;) Kdybychom všichni jedli jen bio (slepice z volných chovů a ovoce a mouku z neošetřených plodin a maso z prasátek, co si běhají po venku), tak to nevyzbude ani na polovinu lidstva a třetí svět se má ještě vo kapku hůř než teď. No, já nevím, ale spíš bych se zajímala o lidi než slepice! A bonzovat malý firmičky státním úředníkům, jejichž přínos je zjevný tak akorát pro politiky, kteří na jejich parazitismu staví předvolební kampaně... To se Vám zdá jako ŘEŠENÍ? Co třeba hodit vejce majiteli na hlavu a pokud se nezachová adekvátně, už tam v životě nevkročit a - proč ne - třeba pomluvit, kde se dá. Ale zatím ani nevíte, třeba to vůbec nebyl úmysl... Mimochodem, my kupujeme vajíčka nulky a na Čestr nedám dopustit, ale nebude přece tvrdit, že jím, jak jím, pro kohokoli jiného, než sebe! Míň pokrytectví a více tolerance, prosím.

      Vymazat
    6. Min zbytecnych kecu na mem blogu, prosim. Nic o mne nevite, o tom o co a koho se zajimam a co pro to/ne delam taky ne. Tolerovat podvody je stejne absurdni jako vase reci. Vejce jsem vratila, prodavacka priznala, ze vi, ze jsou klecova, prede mnou delala, ze sundava ceduli o volnem vybehu a pak ji tam okamzite vratila, cili je to podvod jak vysity a proti tomu je normalni se branit, traba prave proto, aby se nenechal nachytat i nekdo jiny.

      Vymazat
    7. AnonymníMar 8, 2012 02:07 AM: Zřejmě neznáte rozdíl mezi kelcovým vejcem a vejcem od volně chované slepičky. Rozdíl v chuti je nebetyčný!

      Vymazat
    8. vy budete buď majitel nebo úplně blbej...

      Vymazat
    9. Míň zbytečných keců na mém blogu? Nic o mě nevíte? Co to je doprdele za argumenty? Tak ten blog nepište. Protože ho jistě nepíšete jen pro sebe, stejně jako se jen nezajímáte o sebe, ale také o ty slepičky...

      Vymazat
    10. A co kdyby vy jste ten blog necetl? Nepodepsany sprosty komentar me nezajima stejne jako kecy o tom jak svet trpi diky tomu, ze ja a stejne pomyleni jedinci davame prednost neklecovym vajickum a masu ze zvirat, ktere ziji v alespon trochu dustojnych podminkach od nekoho, kdo ze me kvuli tomu udela sobce a pak to uzavre tim, ze ona kupuje nulky. S argumenty mate problem oba dva.

      Vymazat
    11. Ale tady vám nikdo nevyčítá nějaké snobství, že si kupujete vajíčka z volných chovů, fair trade kávu atp. ! Mě (a asi ne jen mě) zaráží tón, kterým jednáte a reagujete na lidi, kteří zase reagují na váš blog... blog je veřejný a myslím, že byste měla akceptovat jiné názory než ty svoje.

      Vymazat
    12. A hlavně byste asi neměla urážet lidí, kteří reagují na příspěvek (slušně, jen s jiným názorem), nazývat jejich příspěvky absurdními a tak dál. To opravdu souhlasím s tím, že ten blog nemusíte psát, pokud čekáte jen souhlasné a pozitivní komentáře a s těmi opačnými se nedokážete vyrovnat.

      Vymazat
    13. Zajimavy opet nepodepsany nazor, ktery me poucuje o slusnem chovani. V tom pripade i vam muzu doporucit bud tenhle blog necist nebo ho cist poradne. Me prozmenu urazi, kdyz mi devce, ktere me v zivote nevidelo a nema z ceho soudit, jestli se zajimam vice o slepice nebo o lidi a jestli pro lidi/slepice/kohokoliv neho neco delam nebo ne, prednasi o pokrytectvi, sobectvi a moralce. Taky me urazi komentare tech, kteri se nedokazi podepsat a radi mi, jak se mam chovat na svem blogu. Kdyz si prectu ostatni komentare tady nebo u jinych prispevku, kdyz si prectu statistiku ctenosti blogu, tak fakt nedojdu k zaveru, ze nema smysl tenhle blog psat. Pokud se vam nelibi, nectete ho. Pokud tu chcete diskutovat, podepiste se (to je tak nejak zaklad slusneho chovani, o kterem jste se rozhodl/a me poucit).

      Vymazat
    14. Tak tohle je síla, Žvejko.

      Anonymní názor je mín hodnotnej, než napsanej pod pseudonymem "Mysha", "AZA"…? Vážně?

      Mimochodem, můj pseudonym je "Anonymní" ;)

      Vymazat
    15. Hmmm, já myslím, že nějakým způsobem se identifikovat je slušnost, už jen kvůli odpovědi. Ale pokud myslíte, že je to nadbytečné, o opaku vás přesvědčovat nebudu.

      Vymazat
  9. Na Zelňáku nám taky prodávají "domácí" trojky. Podle mého to teda není chyba nakupujícího, protože na některých krabičkách ani chov uvedený není, jsou tam blbosti o žlutých žloutcích, travičkách a velikosti, ale na kód se krabička musí otevřít, je to ultraojeb. Kauzu se zdražováním a nedostatkem jsem díky Sklizenu vůbec nezaznamenala, a přijde mi dost směšná. Velikonoce budou zanedlouho a na ty vždycky bylo vajec plná -spousta-, proto se taky rozdávaly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako v Holešovicích, slavná česká domácí vejce z haly 22. Já vajíčka z neznámých zdrojů kontroluju, už jenom proto, jestli nejsou rozbitá, ale tady jsem je kupovala xkrát a vždycky to bylo v pohodě. A je mi vlastně úplně jedno kolik stojí a nepohoršuju se, že za týden zdražili o 2 kačky, když v supermarketech to stojí stejně, ale štve mě ta cedule a že ze stálých zákazníků dělají debily... Sklizeno samozřejmě závidím :)

      Vymazat
  10. jojo, já byla před lety vždycky takhle nasraná, když jsem viděla v Brně na zelňáku babku s vajcama, která se tam choulila každý den v jakýmkoliv počasí a lidi u ní naivně nakupovali "domácí" vajíčka jak o život, protože ta paní vypadala, jako by fakt každý ráno v 5 hodin posbírala vajíčka v kurníku a v nůši je odnesla na trh, označení si tehdy nikdo moc nevšímal, i když ho na těch vajíčkách měla... samozřejmě, že to byly klecáky, prodává je tam do dnes, jen to snad už lidi trochu víc řeší a čtou.

    OdpovědětVymazat
  11. Dík za upozornění, já tam nakupuji vejce a máslo právě proto, že jsou od mého oblíbeného farmáře, který do Prahy přes zimu nejezdí a sám mi tento obchod doporučil. Jinak je potřeba vybírat, ne vše je top kvalita, například jsou dost velké rozdíly v zákuscích. Prodavačka byla vždy příjemná.

    OdpovědětVymazat
  12. Provokatérosaurus8. března 2012 v 11:55

    Zdá se, že při nejbližší cestě kolem se tam budu muset zastavit. Stejně jako si při návštěvě Holešovic neodpustím zastávku u stánku s vejci a otázku, jestli pořád maj jenom klecovky, i když vím, že bude následovat zavrčení, že ano a můj zhnusenej odchod (-;

    OdpovědětVymazat
  13. Jen do nich, vajíčkářů falešných. Jsem zvědavá, jak tohle dopadne, dej vědět, Kačko. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  14. Hm, chodím kolem poutače a říkala jsem si, že tuhle prodejnu musím prověřit. Tak jsi mi aspoň ušetřila cestu. Jinak další důkaz o tom, že člověk nemůže být nikdy dost ostražitý a že to na něj někdo pořád zkouší. Otravné, únavné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus tam někdy nakouknout a zkontrolovat vajíčka a ceduli. Napsala jsem majitelům, jsem zvědavá, jestli odpoví a uvedou to do pořádku nebo budou vesele podvádět dál.

      Vymazat
  15. Mě se tohle stalo v Tescu, v krabičce s biovejci byly trojky, myslím, že nějaký vychytralý zákazník:-(

    OdpovědětVymazat
  16. Obávám se, že člověku, který je takhle plný jedovatostí ani biovejce #1 moc nepomůžou. Jestli by jako nebylo lepší se na věc zeptat přímo na té prodejně, než na ně na webu lít urážky a vymýšlet různá udání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý názor, přečtěte si to celé ještě jednou, nechte se podvést a pak jim poděkujte.

      Vymazat
    2. Lidé mě nikdy nepřestanou udivovat. Není problém, že prodejna podvádí, ale je problém, že je někdo naštvaný, že podvádějí? Pozoruhodný přístup.

      (Jinak díky za článek, taky jsem otrávená z toho, jak člověk furt musí všechno hlídat, eslipak náhodou stejný výrobek nemá nějak roztomile inovované složení, jestli "tradiční česká kvalita" náhodou neznamená, že se to už vyrábí v Francii a tak vůbec. Nejsem proti čtení etiket, zrak mám, zaplaťbůh, ještě vcelku dobrý, ale to, že to člověk musí dělat furt dokola, mě poněkud omrzuje. Přistupovat ke světu s tím, že nikomu nelze důvěřovat, je únavné.)

      Vymazat
    3. Děkuju, vidím to stejně, ráda bych nakupovala s důvěrou, bez neustálého čtení etiket a kontrolování razítek, ale to asi dlouho nepůjde. Hrozně mě mrzí, že po takových zkušenost je pak člověk nedůvěřivý úplně ke všemu.

      Vymazat
    4. No pak tedy nerecenzujte a nehaňte restaurace na Scuku, oni taky jistě na vaše názory nejsou zvědaví. Všiml jsem si, že tam často kritizujete a jedovatě plivete, ale tento přístup (když se ti to nelíbí, tak to nečti, nejez...) tam sama kritizujete. A teď ho nakopak používáte.

      Vymazat
    5. Petre, jste mimo, negativni recenze na SCUKu videt nemuzete, paklize nejste scukar, navic z vic nez 100 recenzi jsem jich negativnich oduvodnene napsala asi 5. Pokud pisi recenze do novin, je snad moje povinnost pravdive popsat restauraci a prezentovane jidlo, i kdyz to neni na pochvalu. To, ze me oslovily LN, abych jim psala recenze, ze mam na SCUKu jedno z nejvyssich hodnoceni, a ze tenhle blog ma ctenost v radech desitek tisic mesicne spis naznacuje, ze moje nazory zajimaji docela dost lidi, za to me ten vas opravdu ne. Co jako cekate? Ze reknu ano, vy a mlada pani "Zachranme Nepal argumenty hodnymi Paroubka v puberte", mate pravdu, jsem posahana husa, tak ja to tady prestanu psat, aby vas moje reci na netu neobtezovaly? Prohrana bitva, je mi lito, doporucuju investovat svou energii jinam, tohle je totiz muj soukromy prostor, kdo chce, at to tu cte, kdo nechce, at sem nechodi. Jednodussi uz to byt nemuze.

      Vymazat
  17. Jen houšť a větší kapky! Tohle by mě taky nasralo. Já zásadně kupuju jen domácí vejce od prověřeného zdroje (od známých mé tchyně, co mají pár slepic - takže vejce jsou bez razítek) a když jsem bez zdroje, tak prostě nevajíčkuju.
    Rozhodně bych to vytmavila i majiteli a na typicky české srabíky nehleď, je to tvůj názor a je jen dobře, že ohledně jídla začíná konečně tak trošku obroda a ta se sebou bohužel přináší i nutnost řešit takovéhle nepříjemné situace.
    Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za podporu, začínám si připadat jako úplný idiot. Ale člověk se holt učí. Majitelům napíšu, ať tu ceduli odstraní, sortiment prodejny je z veliké části "nefarmářská", ať si prodávají vejce jaká chtějí, stačí když to poctivě uvedou.

      Vymazat
  18. Zdravím,

    podle mého názoru jediný způsob, jak se tomuto bránit je ČOI. Bohužel i takoví obchodníci jsou a z této situace jsou ve finále biti ti poctiví farmáři a prodejci. Jen pěkně do nich!

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  19. Buzerační úřady normálně v lásce nemám, ale v podobných případech bych neváhal. Tohle není omyl, tohle je normální šméčko.

    Pokud vám vysloveně lžou, na upozornění řeknou "já vím" a dalším zákazníkům klidně lžou dál, tak to už je hodně za hranou. Za starých časů by to bylo napřesdržku.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj,
    mám podobnou zkušenost s farmářskou prodejnou rodiny Němcovy z Vinohradské ulice. Chtěla jsem si tam dojít nakoupit vajíčka, protože na cedulce inzerovali že mají jedničky a tedy že jsou vajíčka od slepic z volného výběhu. Když jsem si pak ale vajíčka v obchodě prohlížela, bylo na všech vajíčkách razítko CZ2 včetně těch na kterých ta cedulka s obrázkem šťastných slepiček ležela.
    Dvojky by mi zas až tak nevadily, ale to by mi je museli prodávat jako dvojky a ne jedničky.
    Mimochodem dneska jsem viděla v tescu "česká vejce" s tím, že je přivezli polska ale balili v čechách :)))
    Aspoň se člověk při nákupu pobaví.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otázkou je, jestli pobaví nebo zapláče. Možná tím, že pracuju v oboru, tak to druhé. To se pak člověk nemůže divit, že český zemědělec je druh těsně před vyhynutím...

      Vymazat
    2. Já myslím, že zemědělství i samopěstitelství teď zažívá docela renesanci a věřím v individuální odpovědnost každého a moc si přeju, aby bylo víc poctivých zemědělců a řemeslníků a ti zas, aby měli víc zákazníků, kteří to dokáží ocenit.

      Vymazat
  21. Takže je fajn, že sis všimla a varovala nás. To je ok a moc díky, ale budeš si stěžovat majiteli, který o tom ví, že. Takže žádná ČOIka, žádná změna, ni :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ba ne, pane, to se nestane :). Napsala jsem majiteli, samozřejmě zatím bez odpovědi. Párkrát se v obchodě stavím a když budou ve svém počínání pokračovat, dám podnět na potravinářskou a zemědělskou inspekci, jak někdo radil výše. V rozporu s některými názory na FB myslím, že takové jednání je trestuhodné, a nevidím žádný přínost v tom, aby taková prodejna za stejných okolností nadále fungovala.

      Vymazat
  22. Vejce jsou nyní tématem číslo 1 :-) Myslím, že se budu oběma svým babičkám, respektive babičkám a dědečkům, protože se starají společně, klanět až k zemi, asi před měsícem na mě obojí prarodiče udeřili, že mají vajec a vajec a ať si je beru pokaždé, když k nim jedu. Slepičky jsou krásné, šťastné, mazlivé a těší se, až začne rašit zelenisko (žloutky jsou teď světle žluté, nikoli oranžové - tedy mohu potvrdit, že podle jejich barvy se domácí opravdu nepoznají).
    Stát se mi co Tobě, taky bych rostla. Taky na Zelňáku občas valím oči, u čeho všeho se objevuje cedule "domácí", naštěstí mám pár svých oblíbených prodejců a radši jim zaplatím o nějakou kačku (nikoli žvýkačku:-) navíc, než brát u překupníků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vajicka sblizuji, diky nim se ted uvidite s prarodici urcite casto :). Pro me je taky kontakt s prodejci dulezity, na trzich mam sve oblibene, kterym duveruji a na penize pak zas tak nehledim.

      Vymazat
  23. Poslouchám si tu rádio, kde právě řeší neuvěřitelnou cenu vajec a koukám, že se toto téma dostává i na blogy... A musím k tomu říct jediné - čím dál víc si vážím své babičky, která dodnes chová slepice!! Mám pocit, že bych těm slepicím měla jít nějak přilepšit, aby nám snášely dál ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, at ziji slepice. Moje teta je ma taky a vzorne se o ne stara, jenze vajicek neni tolik, aby uspokojila potrebu cele siroke rodiny. Nicmene tenhle prispevek neni ani trosku o penezich, vejce od slepic z volneho chovu stoji dlouhodobe kolem 5 Kc, takze cena je to posledni, co mi vadi.

      Vymazat
    2. Já to nemyslela tak, že za ně zaplatím majlant v obchodě.. Klidně za to dám 5kč i babičce, ale budu vědět, že jsou domácí a že jsou dobrá ;). Ale teď když to po sobě čtu uznávám, že to z toho moc nevyznívá...

      Vymazat
  24. Hmm, docela živě jsem se začetla do diskuze a nestačím zírat, jak dokáží být někteří lidé dokonale nesoudní.
    Pokud bych pominula to, pro koho vlastně člověk dobře jí, když se snaží "dobře jíst" a jestli je etické či neetické kupovat vajíčka "trojky" atd. atd.(mám teda podobný názor jako Klára ale chápu, že to není jednoduchá debata a nechci totu teď rozebírat) tak i pokud pominu tohle všechno, opravdu nedokážu pochopit, jak někteří v podstatě tvrdí: pokud vás vysloveně šidí před vašima očima, buďte shovívaví, vždyť to jsou taky lidi. Nezlobte se na mě, ale tohle je přece otázka nějaké základní lidské slušnosti a sebezáchovy, takže opravdu nechápu, proč by si měl člověk, s prominutím, nechat srát na hlavu. Tady už to není ani o tom, jestli trojky ano nebo ne, ale o tom, nenechat ze sebe dělat debila.(omlouvám se za slovník kanálníka, ale nelze jinak)

    OdpovědětVymazat
  25. Já si dělám takový osobní průzkum, která jsou nejchutnější (viz moje stránka), ale stejně mi zatím nejvíce chutnaly některé 2CZxxxx. Z Chuťovek na Andělu (jestli si to nepletu s jiným obchodem) jsem chtěl také testnout, ale před týdnem měli jen bílé 3, tak někdy časem :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vážně zajímavé,jsem zvedavá na výsledky. Řekla bych, že chuť vajec bude záviset na tom, co slepice jedí, tudíž i od jednoho producenta by neměla být vejce stále stejná. Obchod to bude tentýž, už mají dlouho jen klecovky... Já dostávám/kupuju momentálně domácí, takže jsem moc spokojená. Průzkum mě ale nakopnul, vyzkouším to.

      Vymazat
  26. Kačko já ti fandím! Vybodni se na ty komenty, které se z tebe snaží udělat blbce, to snad ani nemá smysl komentovat, je to prohraná bitva.. Když si někdo myslí, že je nejchytřejší a že jeho názor je jedinej správnej a ostatní jsou blbci, tak ho nepřesvědčíš ani neprůstřelnými argumenty. Mimochodem by mě zajímalo, jestli majitelé reagovali, nebo jestli to napravili?? (přiznám se, že diskusi jsem nedočetla úplně do konce)

    OdpovědětVymazat
  27. Kačko, nenechte se vyprudit zdejšími rejpálky, je odporné, když někdo cokoli prodává jako něco lepšího, je to podvod, i když jde jen o zboží v řádu korun a vy děláte jen dobře, že se ozvete. Nejhorší je, když je člověk ochotný připlatit si za bio a stejně dostane obyč. To vrhá stín na celý biotrh. Já si koupila biojabka a otekla mi pusa jak po chemicky ošetřených (a přitom z našeho stromu se mi to nikdy nestane). Braňte se a bojujte dál!!!

    OdpovědětVymazat
  28. Kupte si slepice a budete mit klid...idioti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chovejte je v Praze v činžáku! Mno, o tom, kdo je idiot si myslím s dovolením své.

      Vymazat
  29. Jak mi říkala moje babička, tak jakmile člověk nemá nějaké domácí jídlo a nebo snad i pečivo jak zase vzpomínala ona, tak je to jakoby nežil. Často na ni vzpomínám a říkám si jak to jako myslela. A tak jsem na to konto objednala kurník pro slepice a těším se jak budeme žít samostatně s manželem.

    OdpovědětVymazat