čtvrtek 2. srpna 2012

Kua to je vedro...


.... že nemám ani chuť na řízek. Nějak nevím, co v tomhle počasí jíst. Zvlášť dneska mi přijde to horko a dusno skoro nesnesitelné. Místo abych si vyrazila na oběd do Nota Bene nebo jiného mého oblíbeného podniku, šla jsem dnes přes oběd domů a vyrobila variaci na předvčerejší melounovou polévku.

Tentokrát to bude chtít:

1 meloun cantaloupe
trochu máty
1 stéblo citronové trávy
1/2 limety jen tak na zastříknutí

Z melounu jsem vybrala semínka a dužinu vydlabala do food processoru. Přidala jsem asi 5 cm kousek citrónové trávy nakrájený na drobno a drobnolistou banánovou mátu, která je hodně výrazná, takže jí není potřeba moc. Vystačíte ale i s mátou peprnou, množství uzpůsobte vlastní chuti. Chvilku jsem mixovala a polévka byla na světě. Nakonec jsem jí zastříkla půlkou limetky. Osvěžující skoro jako sprcha. Jen nevím, jestli se tomu vlastně má říkat polévka, s ledovou tříští a trochou vodky nebo bílého rumu by to byl bezva drink na terasu.

Co jíte v tomhle horku vy?

7 komentářů:

  1. jojo, taková drinkopolévka by mi bodla. Žel, s manželem a tříletým dítkem jsem i v těchle úpalech nucena vařit klasicky, tak se snažím to aspoň trošku ošulit - dnes byla dýňová polévka (v bio kvalitě ze zahrádky mých rodičů - ne že by byli tak pokrokoví, aby pěstovali dýně, ale ukecala jsem je o trochu nájemního prostoru pro oranžová Hokkaiďátka:-)) a risotto s rajčaty a mladičkou cuketou. Jako zákusek pak byl meruňkový sorbet s chilli. jenže já bych si radši dala tuhle drinkopolívku :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám bohužel hlad a chutě pořád stejný i v tom vedru. Ale tohle je moc pěknej nápad, na svačinku nebo na večerní posezení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja se zrovna lecim tuchlovickou zmrzlinou, abych nepredavkovala temi melouny :)

    OdpovědětVymazat
  4. O tom vedru ani nemluvte. Nedávno jsem četl článek o tom, že mají být vedra ještě větší, než byla doteď. Snad se to nevyplní, protože už teď nevím, co se sebou. Hlavně jak se má doma člověk soustředit na práci, když z něj akorát tak leje? Hnus fialovej je to.

    OdpovědětVymazat