středa 1. února 2012

Můj blog má narozeniny ...

a já mám v tomhle směru přání jediný, abyste ho rádi četli.


Pomůžete mi trochu?

Tentokrát z toho nebudu dělat žádný doják. Jenom vám řeknu, že dneska je to rok, co jsem poslala pár kamarádům odkaz na tenhle blog a dala ho i  do svého profilu na SCUKu. Čtenost blogu od té doby utěšeně stoupá a já z toho mám velkou radost a chtěla bych ji dělat i vám.

Tak co kdybyste mi řekli, jaký typ příspěvků rádi na blogu čtete? Spíš recepty, recenze, kecičky o životě, zprávy z výletů...? Je něco, co vám tu chybí nebo naopak přebývá?

Vidíte ten espresso šálek na fotce? A všimli jste si fotografického vtipu, jakože šálek stojí na plence, protože blog je ještě v plenkách? Tak ten šálek i podšálek bude patřit tomu, kdo mi poskytne v komentářích, z mého subjektivnícho pohledu, nejlepší zpětnou vazbu. Nečekám chválu, čekám konstruktivní kritiku a nápady jak udělat blog čtenářsky přívětivějším a atraktivnějším. Co vy na to?

My s bráchou si občas říkáme: "Děkuju za to, že jsi.", původně to byla jenom legrace a pak jsme to začali myslet vážně. Tak teda děkuju za to, že jste, že čtete tenhle blog, že píšete laskavé komentáře a děláte můj život lepším.

K.

42 komentářů:

  1. Z te piratske dyne jde strach! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem totiž hrozně přísná holka a autor loga to moc dobře věděl, když ho kreslil :).

      Vymazat
  2. Osobně bych uvítala hlavně recepty. Bydlím v Karviné a recenze na restaurace v Praze pro mě nejsou tolik přínosné. Co se týká receptů, pak bych uvítala spíše tradiční suroviny.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusím se, jen bych nerada suplovala kuchařku. Určitě teď ale budu reprodukovat pár receptů od Romana Vaňka, jsem z nich nadšená a je to opravdová klasika.

      Vymazat
  3. Kláro, ze svého pohledu bych vůbec nic bych neměnil. Sestava různorodých příspěvků dělá Tvůj blog právě tak jedinečný.
    Tak virtuálně připíjím na zdraví do dalších let :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já musím souhlasit je zajímavé přečíst si blog něco si od tebe uvařit pak jít posedět na dobré kafe nebo jídlo a když jedu mimo Prahu tak se rychle kouknout zda něco nedoporučuješ
    :-)Neměnila bych je to SUPER od všeho trochu! Pokračuj dál
    Martina H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Já zrovna dotelefonovala s tvojí setrou a nevím nevím, jak bude tvoje neteř konzumovat, co podle mě uvaříš, když má furt jen 2 zuby. Asi dám recept na ovesnou kaši..

      Vymazat
  5. Gratulantosaurus1. února 2012 v 16:34

    Fakt dobrý, Klárko. Blogu kup kytku, u mě ji máš taky. Zsloužíte si to. Dmu se...Ty nezpychni a piš, ať vím, co se děje. TT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chichichi, nemůžeš mít takovouhle přezdívku, na to jsou tady nepsaná pravidla, ale děkuju ti :).

      Vymazat
  6. Blahopřeju (-; A myslím, že jediná možná rada pro blog je: piš ho tak, jak se tobě bude chtít. Přetvařování a stylizace, která člověku nesedí se v tomhle nedají dlouho udržet a není to ono. Stejně se nedá zavděčit všem, tak proč se nesoustředit na ty, kdo mají podobný blogovkus, aby tě to bavilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Já spíš myslela, že vyslyším ta přání mých čtenářů, která se líbí i mně :). Jsem děvče kompromisu, protože táta mě vždycky učil, že vztahy jsou o kompromisu a toleranci...

      Vymazat
  7. Ok, tak vážně. Jak víš, skoro nevařím. Do restaurací chodím, ale většinou na pivo nebo na víno. Když jedu někam na výlet, jedna z posledních věcí, o kterou se zajímám, je, kde se tam dá dobře najíst. Zdá se tedy nevhodný, abych tu hlasoval pro to, zda by měl mít blog víc receptů, recenzí nebo cestopisů z výletů. Ono ale na tom ani tolik nezáleží. Ať budeš psát o čemkoli, největší hodnotou je kus tvýho života, svérázná poetika, vtip, radosti, starosti, o který se tu s námi dělíš. A to chce něco psacího umu, odvahy, trpělivosti, nápadů. S radostí pozoruju, že se ti to daří a vytvořila jsi tohle příjemný místo, na který se i já - pro kterýho není jídlo žádným zvláštním koníčkem - rád vracím. Tak ať dělá blog dál radost tobě i nám. Martin P.S.: Chtěla jsi konstruktivní kritiku - ok, tak nudný název článku jako tenhle tady už dlouho nebyl..:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak začal jsi skutečně pěkně, ale pak sis to dost pokazil :). Vlastně mě nenapadlo, že by tenhle blog měli číst ti, co se nezajímají o jídlo, ale o mě, to je pěkná myšlenka, která by se měla rozvíjet, chichichi. Nicméně ta kritika se mi nezdá vůbec konstruktivní, páč se mi zdá, že jsi nepochopil hudebně textový vtip... "Franta má narozeniny, my máme přání jediný...", víme?

      Vymazat
    2. no jo, ale to je hrozná píseň a "v tomhle směru" se tam nevejde..:) Teď mě napadá, že je trochu otravný, kolik člověk musí udělat úkonů, než se odešle komentář. Vybrat profil, ok, pak to ale nejde publikovat rovnou, musíš dokázat, že nejdi robot, napsat kód a pak teprv publikovat..krom toho se ti to celý rozhodí, máš tu náhled, ale ten je bůhví k čemu.. ok, to není konstruktivní, to je normální čočka..pardon..:) M.

      Vymazat
    3. jo a máš tam nějaký svérázný časový pásmo, který určuje okamžik publikace komentáře, co to je, amerika? :-)

      Vymazat
  8. Budu říkat (teda psát) už řečené, to jaká jsi a jakým způsobem jsi dosud psala svůj blog, v něm přesně odráží tvou osobnost a proto ho všichni tak rádi čteme. I když jsem z malého moravského městečka, stejně si ráda přečtu tvé recenze, protože mě prostě baví tvůj styl psaní, nadhled a vtip. takže já bych neměnila nic a jen chci popřát do dalšího foodblogerského roku jen to nejlepší a ať je pořád o čem psát.

    OdpovědětVymazat
  9. To už je vážně rok? Hrůza, jak to letí! Takže se přidávám ke gratulantům. Taky mě baví hlavně styl psaní (a vtipné nadpisy), takže pokračuj jako dosud :-) Ale za ty Vaňkovy recepty se přimlouvám - o jeho kuchařce vážně uvažuju (a hned, jak se naplní obálka na Kitchenaid, tak se dostane do čela seznamu), tak předem ráda něco "ochutnám"!
    Takže... díky, že píšeš :-)
    slečna Barbora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Vařit podle pokladů budu už v sobotu, mé kamarádky si přejí ovocné knedlíky a knedlíky s uzeným, tak uvidíme, co z toho bude. Kuchařku rozhodně doporučuju, je o moc levnější než KitchenAid :). Jinak doporučuju zvážit i Kenwood KMix, taky stylovka, ale stojí půlku, i když uznávám, že KitchenAid je KitchenAid.

      Vymazat
    2. Zas tak úplně půlku nestojí, ten který by se mi líbil stojí 10tis. (a já si budu objednávat KA za 15 i se struhadlama z Německa :-). Kamarádka Kmix má a je docela hlučný. Moje vaření a pečení nejčastěji trvá od desíti do půlnoci, takže hluk by mi vadil hodně. Ale hlavně, s KA to byla láska na první pohled, takže žádné racionální argumenty pro mě stejně nemají váhu :-)
      slečna Barbora

      Vymazat
    3. No nevím, nejsem agentka Kmixu, ale uz víc jak rok ho mám. Dá se koupit i s mlýnkem na maso a krouhačem za 8.000 Kč http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/1143924/kenwood/kuchynsky-robot-kenwood-kmx-61-kmx51-ax950-ax643-cerveny/ a to mi přijde jako dost podstatný rozdíl v ceně. I cena příslušenatví na KitchenAid je téměř dvojnásobná, takže pro mě to bylo celkem jednoduché rozhodování. Rozdíl v ceně ráda projím, utratím za kuchařky nebo kurzy vaření. Mimochodem srovnání obou mixérů je plný internet.

      Vymazat
    4. Já jsem pročetla snad všechny diskuse o robotech, ale v podstatě jde jen o dojmy, protože je to tak drahá věc, že nikdo neměl možnost zkoušet oba druhy (což je pro oba celkem dobrá vizitka :-). Ale jak říkám, láska je láska, KA mě prostě zasáhl :-)
      slečna Barbora
      P.S. http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/1544259/kenwood/kuchynsky-robot-kenwood-kmx-82-fialova/ - za 10tis :-/

      Vymazat
  10. Původně jsem nechtěla nic psát, protože bych jen opakovala výše zmíněné, a sice, že mě baví číst blog tak jak je. Ovšem v noci se mi zdál sen, že jsem s Vámi někde byla, asi v restauraci. Kuriózní ne? Nato že vás neznám :-) Tak tedy také gratuluji! L. ps. musím se přeci jen přiznat, že nejraději čtu o kávě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně aby to nebylo něco jako: "Kačku ve snu viděti, 4 kila přibrati." :). Psaní o kávě slibuju, mám v plánu se jí v praxi věnovat čím dál tím víc a tím pádem o ní budu i víc psát.

      Vymazat
  11. Ach jo, než si najdu chvilu na to napsat svuj vlastni subjektivni nazor, koukam, ze me predbehlo tak patnact lidi a napsalo to vsechno za me. No co uz, pokud nevadi, rada se budu opakovat( protoze chvala se posloucha dobre neustale, neni-liz pravda?:D znam to od sebe:)
    Takze...za prve, sem strasne vdecna, ze jsem narazila prave na tento blog, ackoli jsem Te (sakra, od kdy vlastne tykam? pokud vadi, omlouvam se:) vubec neznala, spis jsem jen vedela, ze jsi jedna ze scukarek. A proc jsem vdecna zrovna za tenhle blog? Hned vysvetlim.
    V dnesni dobe je blogu naprosto neuveritelne mnozstvi, odvazuji se rict, ze ho ma skoro kazdy treti. A co si budeme nalhavat, myslim ze tematika jidlo (a pak mozna nejaka moda ci styl:podivejte-co-sem-si-dnes-koupila-za-super-modylek-a-k-tomu-tyhle-bozi-sminky) proste jednoznacne vede. O to je tezsi, vybrat si, jaky blog vlastne budeme cist, a tez si myslim, ze je i tezke vybrat si blog kvalitni. Uvedla bych priklad.
    Stale vznikaji nove a nove blogy, jejichz "majitelky" se rozhodly je zalozit prave proto, aby sdelovaly okoli sve kulinarske postrehy, delily se o sve vytvory a sdilely s nami sve nadseni z noveho "gastroobjevu". Neni na tom nic spatneho, ale pokud tohle dela kazdy druhy, chce to preci jenom trochu vic, protoze, co si budeme nalhavat, recept na lasagne nebo hraskovou polevku zna uz v podstate kazdy, kdo se o jidlo aspon trochu zajima. Takze nejde ani tak o recept samotny (beru ho jako nejaky chutny bonus, obzvlaste kdyz jsou povedene fotky), ale pokud clanek autor doprovodi nejakym povidanim, proc tento recept, co je co zac, jak se to dela jinde, jak se to delavalo kdysi, proc zrovna tyto suroviny, co se stalo, kdyz si sel koupit petrzel do polivky na trh nebo co si mysli o tom novem reznictvi, kde lidi neustale predbihaji, clanek ma uplne jiny rozmer, clovek se pobavi, pokyva souhlasne hlavou nbo naopak zavrti nad nesouhlasem, kazdpoadne ho clanek donuti treba se trochu zamyslet a zjisti, ze i ostatni lide maji problemy, se kterymi se perou, ze i ostatnim se nekdy neco nepovede ci ze i ostatni maji sve slabe chvilky a ze nejste jedini, koho to predbihani zatracene stve:D
    A tohle vsechno tady je. Pokud tu je recept, je tu prave tento z nejakeho duvodu. Pokud je tu postreh ze zivota, je opravdu ze zivota, a ze je subjektivni?ze nesouhlasim? no a? sto lidi sto nazoru a i o tom to je, treba se nekdy rozvine i konstruktivni debata.
    A jeste jedna vec. A tou je styl psani. Nekdo Te tu v nejakem komentari ke clanku opravoval, co se sklonovani tyce. Abych pravdu rekla, jsem na gramatiku strasny pedant a hnidopich(nejhorsi je kdybysme, to mi znami uz prede mnou radeji ani nerikaji, a pak jeste mekke tvrde i a carky, nekdy se sama divim, co normalne studovany cech muze splacat za hruzy:), ale v tomto smeru si na tomto blogu nemuzu stezovat. A hlavne se mi libi styl psani. Je cisty, lehky, vtipny (originalni nadpisy a ruzne slavne citace, dodava to cteni smrnc). Posledni dobou si nemuzu pomoct, ale strasne mi lezou na nervy blogy, kde se jazyk ruzne pitvori. A kupodivu to nejsou ceske stranky, ale hlavne slovenske. Kolikrat je to krasny blog s uzasnymi fotkami i inspirativnimi recepty, ale sileny komentar... stylem: "toto papanicko je uuuuzasne, uplne nebicko v papulke, slinky mi tecu, ked nanho myslim, aj moj manzelik, ktory zeleninku moc nemusi sa oblizoval az za uskami, take to bolo dobrucke!" a podobne. castokrat to nedokazu ani docist, kazde druhe slovo je nejaka usirvouci zdrobnelina a to podle me posle cely clanek do kytek.
    A tady vim, ze mi to nehrozi( aspon doufam:)
    Tak...zase sem toho napsala tolik, kolik sem nechtela...no co uz, to je zase moje prokleti, neumim psat strucne:)
    Takze, zustan u toho, v cem si zacala, myslim, ze sama muzes videt, ze je to neco, co lidi bavi a radi to ctou, a vic si i ambiciozni blogger snad ani nemuze prat:)

    OdpovědětVymazat
  12. A jenom poznamku k tem "Pokladum", do kterych se ted chystas ponorit... no abych pravdu rekla, vetsi radost si mi udelat nemohla. Strasne po te knize touzim, dokonce tak, ze se bez okolku prodrala na pred vsechna ma dosavadni prani a usadila se na prvnim miste meho MUST HAVE listu:) Bohuzel ted na ni nemam penize, tajne jsem tedy doufala, ze bych ji mohla vyhrat u Cuketky za cukrovi, no, utrela jsem, takze zatim muzu jen smutne koukat do vykladu knihkupectvi:) takze jako chvilkovou satisfakci beru Tve reporty, ktere se na nas chystaji:) A drze s chci zeptat, jestli nahodou neplanujes prave kance se sipkovou, protoze jsme dostali celeho kance, a prvni otazka byla-tak, a co teď s nim? A jelikoz i u nas doma je rodina rozdelena na pulku "se zelim" a na pulku "se sipkovou", bylo jasne, ze neni jine mmoznosti, nez vyhovet obema:) se zelim uz uspesne probehl, ale nemam zadny recept na toho se sipkovou, a ani z internetu jsem moc nadsena nebyla. A pak jsem zjistila, ze v "Pokladech" truni kanec hned na prvni strane, a jeste s takovou neodolatelnou prilohou. Takze jsem uz byla nachystana, ze se vplizim do knihkupectvi s tuzkou a papirem a recept si rychle prepisu:)
    ale mozna nebude treba..:) a pokud by bylo, nevadi, i na dalsi recepty z tehle male novodobe ceske Bible jsem natesena snad na kazdy recept jako maly Jarda:))

    Tak a ted uz opravdu koncim. Musela jsem to rozdelit na dve casti, nechtel mi to vzit:)Dekuju za trpelivost a omlouvam se za romanovy rozsah, ale to jsem proste ja:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky, díky :). Na kance se nechystám, nemám ani maso ani šípkové pyré (i když je to inspirace, co vyrobit do zásoby až budou šípky). Pošli mi email na: kacka.zvykacka@gmail.com, zkusím ti ten recept poslat.

      Vymazat
  13. Tento blog je jeden z mála, který mě stále bav číst. Baví mě Váš sloh,jak píšete apod. Recepty moc nemusím, kuchařek je na trhu dost, ale zpestření je to hezké. Jako velký kávomilec a do značné míry asi už závislý na kávě jsou pro mě články o kávě, to pravé potěšení :) Recenze jsou také hezky psané, čtenář se u nich nenudí, ba většinou se i pousměje.
    Přeji do dalších let mnoho zdaru a čím dál více čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, recipročně přeju plnou kavárnu a články o kávě samozřejmě budou.

      Vymazat
  14. krasnej hrnicek, zavidim vsem jeho majitelum ;) gerbill

    OdpovědětVymazat
  15. Já miluju ty vtipné nadpisy u článků, ty by rozhodně v příštím roce neměly chybět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, v nadpisech samozřejmě pokračovat budu, i když mi kdosi vytýkal, že jsou příliš dětinské :).

      Vymazat
  16. V obsahu článků, výběrů témat, lehkému stylu psaní nic neměň, věř si,jsi to ty, čitelně zajímavá. Změnila bych grafické záhlaví blogu - typické logo - dýňi se skříženými hnátopříbory samozřejmě ponechat, růžovou pryč a zbytek - prostě víc zaujmou? Je to jen můj názor. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že tomuhle přání nevyhovím, protože úprava hlavičky je technicky a hlavně graficky náročnější než dokážu zvládnout. Kdysi jsme se bavili o tom, že by se mohla nějak sezónně měnit a reflektovat trošku aktuální dění, ale vztahy s mým osobním designérem jsou momentálně stejně mrazivé, jako venkovní počasí... pokud se oteplí, třeba něco vymyslí, já toho sama schopná nejsem :(.

      Vymazat
  17. Jsem zvědavá, jak dlouho Tě bude bavit psaní podniků i sem, na blog. Kdysi jsem si založila blog, že na něj budu psát o divadle jinak, neotřele, z jiného úhlu a na jiná představení, než co jsem zpracovávala pro zaměstnavatele. Vydržela jsem pár měsíců, příspěvky řídly.. Přeju, ať máš silnější vůli! Já tu totiž čtu ráda všechno, jak řekli někteří mí předřečníci, nejvíc mě baví, když nějaký sezonní recept obohatíš vlastními fígly, zkušenostmi a tak. Každopádně Tvůj blog je pro mě inspirací a Tvůj styl je kultivovaný, zábavný. A nejvíc se mi líbí, že to neflákáš, nebaví mě blogy, kde autoři publikují jednou za dvě měsíce.

    OdpovědětVymazat
  18. Hm a zapomněla jsem dodat, že ten hrníček je skvělej - jak se to udělá, že člověk vlastní svůj motiv na hrnku a vypadá to přitom zcela profesionálně?

    OdpovědětVymazat
  19. Dv: Děkuju, udělalas mi radost! Já myslím, že je to hlavně otázka volného času, který prozatím mám a taky jsem v LN hodně limitovaná tím, co můžu psát, takže sem přijde jednoduše ten zbytek. Recenze moc ne, spíš taková preview, když objevím nějaký podnik, který mi přijde skvělý.

    S hrníčkem se to udělá tak, že se zamiluješ do kluka z porcelánu, miluješ ho intenzivně a dlouho než zjistíš, že z jeho strany to nejspíš není tak žhavé... tak se s ním rozejdeš (a myslíš si, že pochopí jakou udělal chybu) a on ti ze špatného svědomí udělá malosérii hrníčků... Není to cesta, kterou bych mohla příliš doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto... i když ty hrníčky se mu povedly. Doufám, že jich dodal aspoň pár beden!

      Vymazat
    2. Právě, že jsem jich dostala jen 6, 3 jsem rozdala, 1 je ve hře a nemůžu se rozhodnout komu ho dám a 2 si nechávám a až bude mojí neteři, co se tak za 14 dní narodí 18 let, tak jí 1 dám (a k tomu samozřejmě baristický kurz, doufejme že pořád u Doubleshotu:). Ty obtisky v takhle malém počtu by byly děsně drahé, takže tyhle jsou vyrobené ručně, co kus to originál... No já si i po roce pořád myslím, že udělal chybu a přinejmenším by měl mít natolik špatné svědomí, že by jich mohl ještě alespoň 12 přidělat :).

      Vymazat