pondělí 19. září 2011

Vážně vám musím všechno říkat stokrát?

Já vím, že nemusím! Trošku mě šokuje, že tohle je opravdu stý příspěvek na tomhle blogu. Když uvážím, že jsem začala psát na konci ledna, možná by se dalo dát za pravdu mým dvěma kamarádům, kteří mě označili za grafomanku. Nebudu se dojatě rozepisovat, co všechno se na blogu i mimo něj za tu dobu stalo, jenom poděkuju vám všem, co to tu čtěte a vypíšu vám fotosoutěž, která vám třeba udělá radost.

Pravidla jsou jednoduchá. Každá fotka byla pořízena v nějaké kavárně nebo restauraci, o které tu byla řeč. Dost možná se tu ta fotka i objevila. Co se po vás chce? Uhádnout odkud jednotlivé fotografie pocházejí. Čím více správných odpovědí, tím lépe. Odpovídejte tak, že k číslu otázky uveďte název podniku. Co za to? Vezmu vás na kávu do Mého šálku kávy:
1. místo, tj. největší počet správných odpovědí = irská káva
2. místo = cappuccino
3. místo = espresso
Výherci samozřejmě můžu zkusit smlouvat o výměnu za jiný kávový nápoj. V případě rovnosti výsledků mají přednost nezadaní neplešatí muži 30 +, čím víc vlasů a méně kilo, tím líp :). Dělám si srandu (i když...). Prostě bude-li výherců více, rozhodne rychlost odpovědi nebo půjdeme všichni, nejlépe najednou, uvidíme jak to vyjde. Bude-li výherce z Brna a okolí, můžeme se domluvit na kávu v Brně. Nebudu to dělat zbytečně jednoduché, hyň sa hukáže, kdo to s jídlem a kávou myslí vážně. Co vy na to, jdete do toho? Připadá vám to jako fajn příležitost poznat se nebo byste ocenili věcné ceny?

1. Kde si vyberete jídla, která jsou vypsaná na tabuli po celé délce baru a kuchař vám je připraví přímo před vašima očima? Jednoduše, čerstvě a po italsku?


2. Kde vám udělají kávu do vacuum potu a vy jí pak můžete usrkávat k parádním vajíčkům z krásného květovaného hrníčku?


3. A kde mají na zdi takového čuníka a vaří poctivou českou kuchyni a já tam ráda chodím na obědy?


4. A která kavárna má nejkrásnější podlahu ze všech kaváren (a taky pruhované tapety a mají v ní skvělý řecký jogurt)?


5. A ve které kavárně, co není ani v Praze ani v Brně, nemají kávovar a můžete si dát jen kávu ve french pressu nebo vac potu, ale za to stylově?


6. Ve které možná úplně nejkrásnější kavárně u nás mají na záchodě (dámském, ale doufejme, že i pánském, aby muži nebyli diskriminováni) takovéhle umyvadlo s parádním kouhoutkem?


7. A na sashimi chodím nejraději kam? No přece tam, kde umí udělat motýla z mrkve, a děsně pomalu tam běží čas.


8. A kde byste řekli, že umějí udělat takové cappuccino a espresso macchiato. Moc takových míst není, že jo?


9. Jedno, kde to umí taky dobře, ale zpravidla používají italskou směs Saquella, ve které je 15% robusty a to mi trochu va, můžete hádat zrovna teď.


10. A ve které z nejoblíbenějších pražských restaurací právě zahájili mušlovou sezónu a já tam zrovna včera měla dokonalé slávky s dijonskou omáčkou?


Co vy na to? Lehké, těžké, trapné, zábavné? Doufám, že se vás zapojí co nejvíc, a že do konce týdne budeme mít vítěze a začneme smlouvat termín srazu v Šálku nebo v Brně. Tak se ukažte!

15 komentářů:

  1. Vše vím, ale nad 7 se musím ještě zamyslet :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak tohle je pecka, inteligentní, hravá a nenásilná soutěž pro všechny nenapravitelné gastronauty a nadšené foodies:)jen já teda rudnu a klopím oči k zemi, protože ačkoli Tvůj blog navštěvuju často, poctivě a ráda, tak s určitostí vím tak 3 a další dva bych možná tipla:)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to ve zprávách na FB, abych nerušil soutěž (-; dvě jsem teda musel googlit, ale budiž mi polehčující okolností, že jsem ve 3 z nich zatím nebyl.

    OdpovědětVymazat
  4. Kačka Povzbuzovačka19. září 2011 v 22:42

    Všichni: Tak do toho, zúčastnit se můžou všichni, do Šálku se vejdeme :).

    OdpovědětVymazat
  5. Kačka Gratulovačka19. září 2011 v 22:47

    Tak prvního vítěze už máme, všechny správné odpovědi mi napsal Přezdívkosaurus Kytka na FB, takže nikdo z vás nemůže opisovat. Já gratuluju a těším se na společnou kávu! Kdo bude další? Facebook se taky počítá!

    OdpovědětVymazat
  6. Zadaný Strašněmockilový Výhrosaurus20. září 2011 v 0:14

    Děkuju a povzbuzuju ostatní, to dáte a rozhodně ještě máte šanci (jak napovídá momentální přezdívka)

    OdpovědětVymazat
  7. Kačka Upřesňovačka20. září 2011 v 9:26

    Povzbuzovačosaurus: Ale jdi, nezadanost a neplešatost jsou jen dodatečné bonusy, kdyby výherců byly davy :). Koneckonců můžeš našeptat správné odpovědi Anežce, ráda jí zas uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pavli nesoutěžící20. září 2011 v 11:25

    Nevím asi 3, ale kafe s Tebou si ráda zaplatím :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Kačka znovuPovzbuzovačka20. září 2011 v 14:44

    Michala, Arion, Pavli: No tak holky, není důležité uhádnout všechno, ale zúčastnit se a jít na kávu :). Všechny správné odpovědi rozhodně nejsou podmínkou a ta 3 výherní místa taky nejsou tak úplně limitující, tak do toho, napište odpovědi a půl je hotovo!

    Teď zrovna by mi irská z Šálku bodla, určitě funguje proti prvním příznakům podzimní deprese.

    OdpovědětVymazat
  10. Jestli funguje i proti prvním příznakům chřipky, tak si taky jednu prosím..

    OdpovědětVymazat
  11. Kačka Uzdravovačka20. září 2011 v 16:09

    Pavli: Tak snad leda, že by sis jí vysoutěžila, abys to mohla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  12. Kačka Žvýkačka20. září 2011 v 16:50

    Tak další výsledky přišly od Pavli po Facebooku a má úspěšnost rovných 50%, gratuluju. Kdo bude další?

    OdpovědětVymazat
  13. sakryš,nemám teď ani minutu času, jsem od 7 ráno do 8 do večera ve škole,ale v nejbližších dvou dnech(pokud to bude ještě aktuální) zkusím zapracovat na svém "odpovědníku":)) Jinak teď opravdu nastal ten pravý kávový čas, vylezu ze školy, zima,chce to kafe, vlezu do školy, zima stejná jak venku, a takhle 5x denně. Nakonec vždycky skončím u RUKy(rum+kafe:)

    OdpovědětVymazat
  14. Kačka Žvýkačka21. září 2011 v 9:32

    Velká gratulace patří Evě K., která přes FB poslala samé správné odpovědi a druhé místo je její.

    Další pán/paní na holení? Děsně mě to baví a pár káv navíc mě nezruinuje, takže pište, ať se nás sejde co nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  15. Kačka Žvýkačka22. září 2011 v 9:11

    Další právoplatnou výherkyní se stává Lucie - Chez Lucie, která také poslala 100% správných odpovědí po FB. Gratuluju a těším se na kávu :).

    OdpovědětVymazat