Tak už mám zase jednu pěknou jídelní závislost. Teď je u mě nejvíc v kurzu mangová zmrzlina, kterou si prostě nedokážu odepřít. Asi chápete, že je to zmrzlina sorbetového typu, čili na bázi vody, a ta je samosebou prakticky dietní :). Po třetí mangové zmrzlině tohoto týdne už mám fakt výčitky.
Naštěstí nebo bohužel mám blízko práce dva spolehlivé zmrzlinové zdroje, které drží mangovou laťku proklatě vysoko a vzácně vyrovnaně. Za nejlepší snadno dostupnou zmrzlinu v Praze směle prohlašuju Cream & Dream, které v oblasti ovocných zmrzlin šlape na paty Angelato.
A na čem ujíždíte v tomhle horku vy? Nestyďte se "pochlubit" v komentářích!
P.S. Tu fotku jsem si vypůjčila ze sítě a nepodařilo se mi dohledat autora, snad mě nezavřou...
- mangova zmrzlina z Angelata
OdpovědětVymazat- uplne ledove vychlazenej meloun, ze kteryho az trnou zuby
- domaci bezinkova limonada s matou (nojo, taky jsem se opicila)
- jakykoliv nealko piti, ne moc sladky, se spoustou ledu, kterej muzu kroupat...
Lucie: z tebe bude mit tvuj zubni hygienista radost, kroupacko ledu :). Ta bezinka s matou je fakt dobra, nejak se rozlezela a hrozne mi chutna, jeste s limetou. A taky kdyz se prida primerene mnozstvi do ginu s tonikem, to je teprve dobrota!
OdpovědětVymazatMusím se vás zeptat dámy, bezinkový sirup jsem dala do lednice a udělal se mi tam takový šlem. Je to špatně nebo ne? Díky Pavli
OdpovědětVymazatPavlinka: Jojo, taky tam neco takoveho mam, myslim, ze je to v poradku, alespon na chut ani moje zazivani to zadny vliv nema. Ale odbornejsi vysvetleni od nejakeho zbehleho ctenare uvitam.
OdpovědětVymazatTak když to nebude mít vliv na funkci :-D
OdpovědětVymazattaky mi neco sedlo na dno lahve s bezinkama:) ale na chuti to neubralo:) Tu mátu jste daly jen tak do lahve, ne při vaření?
OdpovědětVymazatSaša: Mátu jsem přidala hned na začátku do vody s bezem, citrónem a kyselinou a nechala jí tam celých 24 hodin. Pak jsem jí spolu se vším ostatním vyndala a jen zbylou tekutinu svařila s cukrem. Ale myslím, že mátovou svěžest můžete dohnat i přidáním čerstvé máty do skleničky, třeba i s limetou a lá mojito. Kačka
OdpovědětVymazatLimeta ala mojito, to zní dobře :-)
OdpovědětVymazatPan Hrivnák ze zrmzliny 2AD tvrdí, že Dream Cream v některých příchutích taky jede ze zmrzlinových konveniencí..Já u jich dlouho nic neměla, ale je fakt, že už znám lepší zmrzliny než ty jejich. Ovšem mangová zní dobře.
OdpovědětVymazatDv
Dv: Je to mozny, nejsem vubec zmrzlinova odbornice, ale nevim o lepsi dostupne zmrzline. Docela by me zajimal kvalifikovany nazor, protoze ja jsem tak fakt zadne podezrelosti neobjevila, i kdyz si davam jen mango, citron, cokoladu a pistacie. Budu muset vyrazit do tech Tuchlovic, ale pres tyden se holt musim spokojit s tim, co je za rohem.
OdpovědětVymazatTaky by mě zajímal, nejlíp nějaký rozbor :) Já to taky nepoznám, poznám jen, když je zmrzlina hnusná a chutná uměle - on jistě taky není základ jako základ a pak je otázka, co se to toho lije dál, zda voda, mléko atd. A to už na chuti znát je. Já je na blízko moc nemám, měla jsem tam vlastně zmrzlinu už dávno a vkráčela jsem tam v představě nadoblačného zážitku, který se prostě nedostavil.
OdpovědětVymazatno a to nemluvě i tom, jak definovat základ - já třeba nevím, z čeho se skládají pistáciový pasty, kromě pistácií samozřejmě :)
Dv
Dv: Uz jsem začala lákat okolí na výlet do Tuchlovic, vypadá to, že se tam snad brzy podívám :) Kačka
OdpovědětVymazatBudu se pak těšit na další recenzi, snad nepropadnou :)
OdpovědětVymazatDv
Tuchlovická zmrzlina je moje závislost! Od té doby, co jsem ji ochutnala, už jsem žádnou nemůžu jíst. I Cream & Dream mi proti ní přijde slabá. Pokud tam pojedeš, zkus předem napsat, zda neudělají "protíranou čokoládu". Měla jsem ji naposled a stále o ní sním :-)
OdpovědětVymazatSlečna Barbora
Slečna Barbora: Bezva, díky za tip. Dneska jsem oprášila snahu naučit se řídit, takže až bude zase hnusně, vyrazíme místo na cyklovýlet autem do Tuchlovic a zkusím poprosit o protíranou čokoládovou :).
OdpovědětVymazat