pondělí 27. června 2011

Chcete mít lepší život?

Já si to přeju moc! A poslední týden se to hodně lepší, nějak mě konečně  přechází ten můj půlroční smutek a stává se ze mě zase veselá holka. Nerada bych to zakřikla, konec konců bůhví, jaký to bude mít efekt na obsah tohohle blogu :). Je to až podezřelé. V sobotu se mi poprvé v historii povedlo udělat na mém kávovaru tygrovanou cremu. Včera jsem poprvé odpálila 75 m (já vím, že je to zoufalé, ale to nevíte jak mi to šlo před tím). Dneska jsem poprvé nedostala na golfu  za nic vynadáno, dokonce jsem si šplhla, protože jsem měla při ruce pravidla. A hlavně začali zase dávat můj oblíbený seriál a dokonce nové díly (říká holka, co nesjíždí filmy ani seriály na netu, protože to neumí a taky, že autorská práva nepovažuje úplně za přežitek).

Někdy, když chci být vtipná, tak říkám, že můj nejmilejší film je "Sedm let v Tibetu", protože spojuje mé dva největší zájmy, budhismus a Brada Pitta. Když chci trošku přitvrdit, tak říkám, že všechno moudro světa je k nalezení v textech skupiny Abba. Ale nic z toho nemyslím úplně vážně, tedy, až na to, že mě zajímá budhismus, ráda bych zajímala Brada Pitta a fakt občas poslouchám Abbu.

Ve skutečnosti si totiž myslím, že všechno moudro světa je ukryté v seriálu "Chirurgové" čili Grey´s Anatomy :). Zuzka se mi posmívá, že se u jeho sledování dokážu dojmout a doopravdy rozbrečet, ale já se na ní nezlobím, ona je totiž přísná jako Youngová a já zas maličko přecitlivělá, jako Meredith. A tak věřím, že je to přesně tak, jak to říkají v Chirurgách: "Když máš dostatek odhodlání a trpělivosti, může se stát cokoliv!". Dlouho jsem se tím řídila, i když se v mém případě jednalo o tak riskantní podnik, že i Zuzka byla na pochybách, jestli je to možné. A pak se chvíli zdálo, že je. Že i když si usmyslíte cokoliv a jdete za tím dlouho, pomalu a trpělivě, tak opravdu dosáhnete svého cíle. Potíž ale nastane ve chvíli, kdy zjistíte, že jste si ten cíl vybrali špatně. Že se sice stalo nemožné, ale dál už cesta prostě nevede. No a pak si stačí pustit pustit Abbu, můžete začít s "Thank you for the music", páč, kde bychom bez hudby byli, zakřičet si u "The name of the game", bolestně si připomenout, že "The winner takes it all" a pak už si s nabytou moudrostí a větším optimismem pustit "Take a chance on me" anebo rovnou tetu Helenu a spolu s ní si říct " Já na to mám a půjdu dál". A když nepomůže ani to, tak pak nezbývá než sáhnout do knihovny pro "Cestu ke štěstí" od Dalajlamy. Dost možná se tam dočtete, že když budete mít dostatk odhodlání a trpělivosti, tak se může stát cokoliv.

Tak já už tomu zase věřím, každé pondělí večer budu sedět jako přibitá u telky sledovat Chirurgy, abych si zapsala do paměti nejaké to další životní moudro, o které se pak budu často a ráda dělit s ostatními, i nadále se budu řídit základními pravidly budhismu a doufám, že můj život nakonec nebude úplné Waterloo. A pokud je vám kvůli něčemu smutno, nesnažte se to za každou cenu zlomit, zkuste třeba můj systém drobných radostí, zkuste trávit co nejvíc času s lidmi, které máte rádi a dejte tomu čas, všechno nakonec přebolí, tohle moudro je kombinací všeho shora uvedeného a já jsem důkaz, že to funguje.

P.S.: Martin ještě říká, že na smutek je dobré založit si kapelu, já myslím, že fajn založit si blog :).

11 komentářů:

  1. To rád slyším a blahopřeju k těm pokrokům v golfu i jinak. Jo a na smutek skvěle zabírá starý dobrý bušení hlavou do zdi - primitivní a bolestivé, ale při dostatečně razantní aplikaci velmi účinné. K.

    OdpovědětVymazat
  2. Kytka: Ja myslela, ze buseni hlavou do zdi je spis na vztek, kdysi to aplikoval muj byvaly italsky pritel a ja to prikladala tomu jizanskemu temperamentu... na me je to kazdopadne prilis razantni, uz jsem pochopila, ze nektere veci se holt musi odzit, a ze bych v idealnim pripade mela poslouchat rady Zuzky i Martina, protoze maji zpravidla pravdu a mysli to se mnou dobre... ale nekdy je to holt tezky. Jo a Martin taky rika, ze na smutek je skvely i ten golf, protoze ti jednoduse nedovoli premyslet o nicem jinem, zas ma pravdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Bušení do zdi (v mírnější variantě pěstí, v té drsnější hlavou) je univerzální lék prakticky na cokoliv (-;. Ale snažím se tomu vyhýbat a čistit si hlavu jinak, třeba pár kilometry plavání nebo jiným sportem, to taky funguje dobře. K

    OdpovědětVymazat
  4. Kytka: Tak kdyz se nepocita jen buseni hlavou, musim priznat mlaceni pesti do pracovniho stolu, kdyz me prace stve a nemuzu svo zlobu ventilovat jinak, treba minuly tyden v souvislosti s tou fuzi. Se sportem naprosty souhlas a s plavanim zvlast, libi se mi jak voda izoluje ruch okolniho sveta...

    OdpovědětVymazat
  5. Teda vazne jsem dojata, sice s tim moudrem u Chirurgu si nejsem uplne vzdy jista, ale kazdopadne se na nove dily moc tesim a take me tesi tva zlepsana nalada. Jo a s tim golfem souhlasim s Martinem :-)). Zuzka

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzka: Kdybych uz konecne nevedela, ze mate s Martinem vzdycky pravdu, tak bych si klidne mohla myslet, ze jste se proti mne spikli :). Ale ted, kdyz to vim, tak vas samozrejme budu poslouchat a necham si od vas udilet cenne rady do zivota :). Ale ti Chirurgove maji vazne pravdu, stat se muze cokoliv, i kdyz svatba s Bradem uz je asi zabita :)

    OdpovědětVymazat
  7. I já mám moc radost za Tvé pozitivní naladění. B.

    OdpovědětVymazat
  8. pche Grey´s Anatomy, to je vymydlenej soap. Opravdova koncentrace moudrosti vsehomira (a hlavne plna praktickych postupu a tipu) je pouze a jen v serialu HIMYM. True story !!!

    OdpovědětVymazat
  9. Nevím, nevím, jak to má moc dílů, bývám skeptickej. I u MASHe mám daleko radši film, než seriál. Navíc základní moudro (Život je chůze po provaze, to ostatní je jenom čekání) i další věci, jako že končit se má s písníčkou (praktická ukázka) je už v mém nejoblíbenějším muzikálu All that jazz. Hlavní hrdina je navíc můj velký životní vzor. A minulý týden mi z Amazonu přišlo originální DVDčko, já se mám. (-:

    OdpovědětVymazat
  10. Gerbill + Kytka: Kluci, ale vy jste kluci, cili je nanejvys otazne, jestli vubec muzete chapat, v cem spociva vsechno moudro sveta :), je fakt, ze na Chirurgy vydrzi koukat maloktery muz, takze ani nevim, jestli se to muzete dozvedet ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Nahodou Sandra Oh je velmi charakterni herecka, jak ale ukazala uplne v jine roli :-)

    OdpovědětVymazat