úterý 21. června 2011

Just a perfect day

Dneska budu maličko sentimentální, chci vám totiž říct, že mám ráda SCUK a proč. Ne proto, že jsem grafomanka, jak by řekl kolega scukař Gerbill, a baví mě trávit večery psaním recenzí. Mnohem víc proto, že mě baví trávit čas lidmi, kteří se na SCUKu podílejí. Ono se totiž ukázalo, že jsme si všichni tak trochu podobní, a že ty naše společné zájmy asi nejsou úplná náhoda. Jasně, nejdřív jsem se přihlásila a vyplnila ten děsně dlouhý dotazník, ve kterém jsem musela přiznat všechno možné proto, abych se mohla s ostatními dělit o svoje názory, kde se dobře najíst, napít, kde nakoupit nejlepší telecí a tak. Teď už se raději než o písemné názory dělím o jídlo z talíře :).


Tak třeba v sobotu se konal tzv. kávový scuk, kde jsme se měli dozvět o kávě dost na to, abychom mohli její přípravu a podávání v podnicích, které navštěvujeme, nějak objektivně hodnotit. A protože na SCUKu se netroškaří, konala se akce v mém oblíbeném Cafeteru (které jsme měli pronajaté, abyste si nemysleli, že to byl barter za pozitivní recenze), pod záštitou Kávového klubu, který tvoří oficiálně oceněný nejlepší barista České republiky - Zdeněk Smrčka (vpravo) a jeho zdatný sekundant Adam (vlevo), který v Cafeteru občas pracuje a občas taky se Zdeňkem v Mém šálku kávy. Paráda, ne?


Nejdřív za začalo navážno espressem, pak se pokračovalo macchiatem a jak se atmosféra uvolnila, tak přišlo na řadu cappuccino a my směli projevit svá nejtrhlejší přání, které nám Zdeněk vyvedl pěkně v latte artu. Kdo myslíte, že si přál na cappuccinu lebku (tedy vlastně v zastoupení jiného scukaře, protože svoje přání před tím promrhal na rosettu se srdíčkem)? A všimli jste si, že má i takovou svatozář?


Samozřejmě jsme se dostali i ke french pressu nebo třeba k irské kávě, která, je-li správně připravená, je naprosto fantastická.


Nejdřív jsme seděli u stolů, pak se začali trousit k baru a nakonec byl bar v obležení. Nejdřív jsme byli potichu, pak začaly 2 holky dost rušit (nápověda - 1 z nich si přála na cappuccinu lebku) a pak už se to rozjelo v parádní kávový dýchánek.


A jak to všechno dopadlo? Večeří v Čestru, při které všichni ochutnávali z talířů ostatních a vůbec nikomu to nepřipadalo divné, i když se někteří viděli poprvé v životě. Když už jsme byli po jídle a zůstalo nás jen pár, přišla k našemu stolu paní od vedle s nesmělou otázkou, jestli je pan Cuketka skutečně pan Cuketka, a když se to potvrdilo, tak Martinovi poděkovala za to, jak záslužnou činnost dělá. Já ho v tu chvíli trochu litovala, že ho lidé poznávají v restauraci a mají potřebu mu třást rukou (určitě mu to bylo i trochu příjemné) a zároveň jsem si říkala, jak setsakramentskou má ta paní pravdu, i když třeba neměla namysli to samé, co já. A protože SCUK není jen pan Cuketka, tak neděkuju touhle cestou za tu záslužnou činnost jenom jemu, ale všem, co se na něm podílejí, protože díky SCUKu se mám na světě prostě líp. Baví mě všechny společné akce, se kterými mají Michala s Martinem spoustu práce, baví mě chodit s Gerbillem po putykách, klábosit s Lucií (Myvalem) o tom, co zase pekla, mám radost vždycky, když mi někdo z kolegů scukařů napíše, že bude v době oběda kolem Staromáku a jdeme spolu nebo když mi Svačinka, kterou jsem vůbec neznala poslala recept na levandulové bábovičky, děsně se těším na společné vietnamské vaření, zkrátka SCUK je vážně bezva, a to úplně pomíjím jeho původní poslání mapovat dobroty.

No jo, je to maličko patetický, ale já to myslím vážně. Dík!

A další dík patří ještě jednomu z účastníků - Dlouhánovi, s jehož laskavým svolením (uděleným v zastoupení panem Cuketkou) jsem použila tyhle parádní fotky, abych vám tu atmosféru zprostředkovala tak nějak na úrovni. A aby to Gerbillovi nebylo líto, tak tak fotka jak obléháme bar je jeho.

12 komentářů:

  1. Velkej souhlas :-)
    Lucie / Myval

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Ti tedy pěkně děkuju! Mlátím se do hlavy, že jsem chyběla a teď ještě tohle.. Ale je to pěkný :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Prosimte, rozmila grafomanko, radeji smaz tu prisernou fotku, vedle tech ostatnich vypada jako letadelko Kane vedle nalesteneho Airbusu A360 :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vsichni: Dik a neni zac.

    Gerbill: Tak ja ti tam dam hezci, i kdyz ne tak vymluvnou. Ale letadelko Kane mel preci kazdy rad :)

    OdpovědětVymazat
  5. doják! a výstižnej. těším se na další ;)

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, a já pořád stranou..a nikoho vlastně neznám..nebude nějaký dětský scuk? třeba o přesnídávkách nebo tak? :)
    Dv

    OdpovědětVymazat
  7. Dv: Toz proc ne, nebo, ze bys zorganizovala nejaky letni zmrzlinovy :)?

    OdpovědětVymazat
  8. Uajíí! v Čestru jsem ještě nebyl, měl bych to brzy napravit.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta lebka byla jasná, už když jsem jí viděla na FB :-)

    OdpovědětVymazat